Vallen och Orust drabbade samman – Orust vann. Arkivfoto.
Vallen och Orust drabbade samman – Orust vann. Arkivfoto. Bild: Simon Norberg

Första målen för Vallen – sedan vände Orust FC derbyt

Vallen hade inte gjort mål i årets damtvåa i fotboll. På 25 minuter i derbyt mot Orust FC hade laget gjort två. Men det räckte inte till säsongens första poäng.

ANNONS
|

Det har inte varit någon rolig säsong för IF Vallens tjejer, som matchade ett ungt lag med sju spelare från F16-laget. På sex matcher har det blivit idel förluster. Mot Orust kom i alla fall de första målen. Camilla Göransson och Ella Calås satte årets första seriemål för Vallen.

Men vad hjälpte det när ändå blev förlust efter ett sent avgörande i 87:e minuten i Orust favör, genom mål av Johanna Kihlstrand.

– Vi gör en bra första halvlek. Sedan gör vi ett litet misstag (2–1) precis innan halvtid och Orust får energi. Om vi inte släppt in det målet hade det kanske blivit annorlunda, säger Vallens tränare Kenneth Fredgren.

ANNONS

Tappade i andra

I andra halvlek var Vallen inte lika vassa och en Orust-seger hängde i luften.

– Vi tappade våra positioner. Tjejerna är inte vana att vara i den här situationen, vi blir lite väl offensiva och glömmer att det vi ska göra är att hålla tätt bakåt. Och vi vinner inga andrabollar, då blir det som det blir. Vi fick panik i det sista. Det var samma mot Öckerö förra veckan (förlust 0–1). Då var vi värda en poäng, nu får vi skylla oss själva. Fast de gör ett jättejobb, de är ju inte seniorer. Då går det lätt upp och ner i matcherna. Det har med åldern att göra, tycker Vallen-tränaren.

Orust har hamnat i tidiga underlägen förut. Kanske hjälpte det att hitta tillbaka i matchen.

– Vi hamnade i ett helt onödigt underläge med 0–2. Och så har det varit i hela serien än så länge, säger tränare Stefan Kristensson i Orust, som menar att det alltid blir jämna matcher mot Vallen, oavsett vilken nivå lagen håller.

Johanna Kihlstrand
Johanna Kihlstrand Bild: Thomas Bennelind

Bra spel – få mål

Segerskytten Johanna Kihlstrand var nöjd med spelet i första halvlek, men inte med utdelningen.

– Vi spelade väldigt bra, det kändes som om vi hade oflyt med målen vi fick emot oss. Det speglade inte riktigt matchen. Vallen satte sina chanser, vi gjorde inte det, säger hon.

Fotboll

Division 2 nordvästra Götaland dam

Vallens IF – Orust FC 2–3 (2–1)

Mål Vallen: Camilla Göransson, Ella Calås.

Mål Orust: Sandra Vallin, Matilda Orraryd, Johanna Kihlstrand.

Efter den psykologiskt viktiga reduceringen innan paus gick Orust in med en annan inställning.

– Vi bestämde oss för att inte förlora och pressade på mycket, tog upp en spelare och började spela som vi vill göra. Vi fick väldigt många lägen. Vi satte inte alla, men tillräckligt många, säger Johanna Kihlstrand.

Och så fick du göra segermålet!?

– Det var väldigt skönt, kan jag säga. Vi vann för att vi har ett spel. Vallen drog upp bollen på en stark forward, medan vi spelade genom hela laget och gjorde det svårt för dem.

ANNONS