Jessica Olsson lämnar efter 21 år resebranschen för att istället ta över efter Henrik Frendin som kansliansvarig på Stenungsunds IF.
Jessica Olsson lämnar efter 21 år resebranschen för att istället ta över efter Henrik Frendin som kansliansvarig på Stenungsunds IF. Bild: Stenungsunds IF

Första och sista arbetsdagen på Nya Sifgården

För Jessica Olsson är det första arbetsdagen på Nya Sifgården – för Henrik Frendin är det den sista. Det handlar om uppdraget som kansliansvarig på Stenungsunds IF.

ANNONS
|

Det som varit känt för en trängre krets av människor en längre tid har blivit känt för i stort sett alla sedan några dagar tillbaka. Idag torsdag sker dock formellt vaktavlösningen när Jessica Olsson tillträder efter Henrik Frendin.

Istället för att åka från Tjörn, där Jessica bor med sin familj, och resa söderut till jobbet på RK Travel Group i Göteborg, styr hon från och med idag färden i en nordöstlig riktning mot Stenungsunds IF.

Samtidigt tar hon ut en ny färdriktning i yrkeslivet.

– Jag var sugen på att göra något helt annat efter 21 år i resebranschen och det här året som har varit ganska omtumlande, säger Jessica.

ANNONS

Uppvuxen i fotbollsfamilj

Jessicas make gjorde henne uppmärksam på att Sif via annons tidigare i år sökte en ny kansliansvarig.

– Jag tyckte det lät väldigt spännande plus att jag gillar service och föreningsliv, säger Jessica som ursprungligen kommer från Göteborg men har bott på Tjörn i 15 år.

– Jag kommer kanske lite som en outsider men jag är ju mycket bekant med föreningslivet. Jag är uppvuxen i en fotbollsfamilj och intresset för fotboll har alltid funnits, säger Jessica som i unga år spelade fotboll i Tuve IF.

– Sonen spelar fotboll men inte i Stenungsunds IF utan i IFK Valla.

Jobba med padel

Jessica har mycket att sätta sig in i men hon har fått god hjälp av Henrik Frendin som i sin tur gör sin sista arbetsdag på Sif. Han har under några veckors tid slussat in Jessica i det nya jobbet och kommer att finnas till hands om det skulle behövas.

Vad kommer du att göra nu?

– Bra fråga! Främst är det väl fokus på padelhallen och att utveckla den ännu mer, säger Frendin som är delägare i Padelcenter i Stenungsund.

– Jag har också två oerhört sportaktiva barn och en fru som arbetar extremt mycket. Jag blir egenföretagare/hemmapappa/fixare. Padeln tar 25-30 timmar i veckan. Det har nästan varit en heltidstjänst för mig plus att jag alltid varit standby hur många timmar det nu har blivit i veckan för Sif, säger han.

– Men inriktningen just nu är att landa och andas lite samt jobba med padeln, säger Frendin.

ANNONS