På det sjunde försöket lyckades Ödsmåls IK äntligen ta säsongens första trepoängare efter att på lördagseftermiddagen ha besegrat bottenkollegan Munkedal med 3–1.
På det sjunde försöket lyckades Ödsmåls IK äntligen ta säsongens första trepoängare efter att på lördagseftermiddagen ha besegrat bottenkollegan Munkedal med 3–1.

Första segern för Ödsmåls IK: ”Som att vi vann VM”

På det sjunde försöket lyckades det äntligen för Ödsmåls IK att ta årets första trepoängare efter att ha vänt 0–1 till seger 3–1 i bortamötet mot bottenkollegan Munkedals IF.

ANNONS
|

När den lättade huvudtränaren Håkan Olsson nås för en kommentar har han precis korkat upp en segeröl av något bättre etikett.

Det kan både han och laget vara värda med tanke på att poängutdelningen i division 4 Bohuslän fram tills lördagens kamp var en ynka poäng.

Munkedal gick till pausvila med ledning 1–0 men ÖIK vända i andra halvlek till seger 3–1 där Joel Halldin satte de två första och Victor Hedén det sista med få minuter kvar att spela.

I den förra matchen hemma mot IFK Uddevalla förlorade ÖIK visserligen matchen med 1–2 men:

– Vi spelade faktiskt ut dem! De hade knappt bollen, säger Olsson som tillfogar att laget har bytt spelsätt.

ANNONS

– Vi har gått från 4-4-2 till 4-2-3-1 och det har gett utslag. Det funkar riktigt bra och jag är gôrstolt över dem, säger Olsson som tillfogar att det ändå saknades ett antal spelare i laget.

– Vi hade Albin Wallem i mål och han gjorde det väldigt bra.

Första segern i serien. Klassisk sportfråga: hur känns det?

– Ha ha, det är skönt faktiskt! Vi skojade om det i bilen hem att det är ju ändå ”bara” är division 4, men det kändes som att vi vann VM, säger han.

– Det har varit tungt. Vi har varit hyfsat med i de flesta matcherna. Nu har vi fan i mig hittat rätt, så det känns skönt!

För de övriga STO-lagen i division 4 Bohuslän var det skilda öden. Skärhamns IK vann borta mot nästjumbon Bengtsfors med 2–1 medan Henån/Gilleby i sin kamp, också det på bortaplan, förlorade mot IF Viken i Åmål med 2–3.

Fotboll

Division 4 Bohuslän Dal

Munkedals IF–Ödsmåls IK

1–3 (1–0)

Mål ÖIK: Joel Halldin 2 och Victor Hedén.

ANNONS