Stenungsunds IBK har inlett seriespelet i division 1 västra med fyra förluster. Även om resultaten inte gått med laget i de två senaste kamperna har spelet gått åt rätt håll.
Stenungsunds IBK har inlett seriespelet i division 1 västra med fyra förluster. Även om resultaten inte gått med laget i de två senaste kamperna har spelet gått åt rätt håll. Bild: Linus Olsson

Fall framåt för Stenungsund: ”Gav oss chansen att plocka poäng”

En tung inledning på seriespelet i division 1 västra för Stenungsunds IBK men sett till de två senaste matcherna har herrlaget hittat en annan och bättre nivå.

ANNONS

Visserligen har SIBK inlett med fyra förluster men antalet insläppta mål har gått nedåt samtidigt som spelet förbättrats. Mot Nilsby senast skrevs siffrorna till 0–4.

– Men jag skulle egentligen vilja backa bandet till matchen innan det som egentligen var det stora steget framåt, säger Kevin Nilsson, spelande tränare i SIBK.

LÄS MER:Förlust i seriepremiären – fyra av fem målskyttar gjorde debut

– Mot Lockerud förlorade vi med 5–8 till slut. Vi kom till spel med åtta man men kunde stå upp mot ett erkänt väldigt bra lag. Man kan säga att vi tog med oss det in i matchen i lördags mot Nilsby, säger han.

– Där fortsatte vi på den inslagna vägen med framför allt ett väldigt bra försvarsspel.

ANNONS

”Gav oss chansen”

SIBK förlorade till slut med 0–4. Nilsson medger att laget ”kanske var lite tunna framåt”.

– Men vi gav oss ändå chansen att kunna plocka poäng eftersom vi bara släppte in fyra mål. Fyra mål i innebandy är alltid bra, skulle jag vilja säga, säger han.

LÄS MER:Kris i Stenungsunds IBK – riskerar rasa flera divisioner

– Det var synd att vi inte fick in lite mål för då hade det kunnat bli ett annat resultat.

Till fajten mot Nilsby var rutinerade Henrik Areskoug och lagkaptenen Christian Nyberg tillbaka i laget.

– Vårt lag blir bättre med dem. Med deras erfarenhet och skicklighet som de har får vi mer tyngd laget. Spelet blir mer stabilt, helt enkelt.

Varken ja eller nej

Truppen var tunn inför säsongsstarten och det har under den senaste tiden inte direkt tillkommit spelare.

– Vi har fått in en junior i Herbert Lyrhem. Han spelar även fotboll i Stenungsunds IF men ”smyger igång” och är med så mycket han kan, säger Nilsson.

LÄS MER:Spel i division 1 för SIBK – Areskoug och Nyberg fortsätter

– Vi har lite otur då en av juniorerna – Linus Johansson – är skadad. Han är med i truppen men har inte spelat match ännu. Tanken är att han ska kliva in när han väl blir frisk.

Inga fler namnkunniga före detta spelare i SIBK har tillkommit.

– Det finns de som fortfarande inte har sagt varken ja eller nej, men det är inga fler nyheter på den fronten, säger han.

Publiken stöttar

Kommande helg spelar inte SIBK match.

– Vi har uppehåll den här helgen. Nu slickar vi såren efter de första matcherna och så tar vi nya tag mot Lidköping, säger han om matchen söndagen den 24 oktober.

Publiken har inte gett upp hoppet om Stenungsunds IBK. I premiären mot Hagfors var 192 personer på plats i Stenungsund Arena och i den andra mot Nilsby bänkade sig 121 supportrar.

– Det är kul! De hänger i! Det är så klart inte samma sak som när vi kvalade uppåt (till allsvenskan) men det finns ett intresse kring laget. Det tycker jag är kul att se, säger Nilsson.

– Det finns en stor uppslutning i föreningen kring det vi håller på med och det tycker jag är kul.

ANNONS