Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är en lagbid på det som är Stenungsunds HK:s P16-lag. Fem spelare är uttagna till ett endagsläger inför Sverigecupen som avgörs i januari nästa år. Bild: SHK
Här är en lagbid på det som är Stenungsunds HK:s P16-lag. Fem spelare är uttagna till ett endagsläger inför Sverigecupen som avgörs i januari nästa år. Bild: SHK

Fem spelare från SHK uttagna till endagsläger för Sverigecupen

Fem spelare från Stenungsunds HK har tagits ut till ett endagsläger för det som senare ska bli Bohusläns lag i Sverigecupen.

De fem spelarna är målvakten Oliver Kjellberg, vänstersexan Erik Björkner, mittsexan William Hassold, vänsternian Emil Lindström och högernian Max Hassold.

De spelar alla för SHK:s P16-lag som består av spelare födda 2004-06. Kroppskultur i Uddevalla har fått med fem spelare. SHK och Kropps är de två klubbar i distriktet som levererat flest spelare till lägret.

Sverigecupen arrangeras nationellt där distrikten möter varandra. Man skulle kunna likna den vid handbollens motsvarighet till TV-pucken i ishockey.

Normalt sett spelas Sverigecupen för både tjejer och killar i november men pandemin gjorde att 2020 års upplaga ställdes in. 2021 är uppskjuten till januari 2022. Hösten nästa år arrangeras Sverigecupen på vanligt sätt igen.

”På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare och cupen fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna” skriver Svenska Handbollförbundet på sin hemsida.

De fem SHK-killarna ska tillsammans med de övriga uttagna 17 spelarna träffas för en heldag lördagen den 4 december med träningar i Färgelanda Sporthall.

Bland dessa 22 spelare ska ett lag tas ut som ska representera Bohuslän i Sverigecupen med spel den 14-16 januari 2022.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.