Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsunds huvudtränare Marko Sretovic fick se sitt lag ta den femte segern i rad efter 3–1 borta mot Hisingen. Bild: Linus Olsson
Stenungsunds huvudtränare Marko Sretovic fick se sitt lag ta den femte segern i rad efter 3–1 borta mot Hisingen. Bild: Linus Olsson

Femte raka segern för Stingers: ”Just nu är vi svåra att slå”

Den femte raka segern i Hockeytvåan södra A för Stenungsunds HF men också den femte i rad med 20-årige Victor Svensson i mål.
– Den form och det självförtroende som Victor har just nu är något som vi som lag måste respektera, säger Marko Sretovic, huvudtränare i Stingers.

I söndags eftermiddag vann SHF ännu en kamp, denna gång mot Hisingens IK på bortais i Tuve Ishall inför 53 åskådare.

Femte segern i rad – vad är det som har hänt?

– Vi har många nya och unga spelare i laget och vi har letat efter det som var rätt för laget. Alla behövde anpassa sig. Vi letade efter lösningar snarare än problem, säger Marko Sretovic, huvudtränare i Stingers.

– Vi hade några bra möten. Då kom allt på plats. Vi kunde börja uppträda som ett lag. Vi fick in bra och positiv energi, säger han.

– Just nu är vi ett lag som är svåra att slå.

”Inte stressade”

På sistone har flera lag fått erfara detta, däribland Hisingen som under söndagseftermiddagen besegrades med 3–1. Låter inte som särskilt stora siffror men:

– Första perioden var ganska långsam. Vi rörde oss inte på ett bra sätt. Det kändes som att vi inte var inne i matchen till 100 procent, säger Sretovic.

– Efter sex-sju minuter i den andra – det började egentligen med en bra tackling från Niklas Andrén – kom allt på plats. Vi tog över matchen helt. Vi tränare var inte stressade, säger han.

– Och i den tredje perioden skapade vi massor av chanser. Missförstå mig rätt: Hisingen hade sina chanser men Victor (Svensson) var väldigt bra i mål.

Victors femte raka

Det är också den femte kampen i rad som Victor Svensson står i mål för Stingers.

Är han ditt/ert förstaval just nu?

– Tidigare har vi låtit varje målvakt stå två matcher i rad för att sedan byta. Men den form och det självförtroende som Victor har just nu är något som vi som lag måste respektera, menar Sretovic.

– Han har hittat ett bra spel och varit bra för oss. Harald (Vedin-Sjöström) är just nu en bra lagkamrat. Vi har ingen förste- eller andremålvakt utan nu befinner sig Victor i ”zonen”, säger han.

– Victor får fortsätta fram tills dess att vi tycker något annat.

Ishockey

Hockeytvåan södra A

Hisingens IK-Stenungsunds HF

1–3 (1–1, 0–1, 0–1)

Målskyttar Stingers: Miska Varjosaari 2 och Jacob Levin.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.