Harald Vedin-Sjöström var utmärkt i Stingers mål. Det räckte inte till seger i derbyt mot Kungälv. Här håller han undan för Erik Tönder.
Harald Vedin-Sjöström var utmärkt i Stingers mål. Det räckte inte till seger i derbyt mot Kungälv. Här håller han undan för Erik Tönder. Bild: Linus Olsson

Fight och felstuds i Stingers derbydipp – trots storspel i kassen

Stenungsund Stingers hade några dagar att skaka av sig premiärförlusten mot Grästorp. I ett derby mot Kungälv behövs ingen tändvätska, laddningen ska vara inskriven i spelidén.

ANNONS
|

Men det var Kungälv som såg ut att vara mest laddat och tryckte på mot Harald Vedin-Sjöström i Stingersmålet. Fast det var mest sarg och plexiglas som tog stryk av hemmadominansen. Han fick även hjälp av ribban några gånger under matchen.

– Klassisk sägning. Det är målvaktens bästa vän. Den ramen pussar jag ett par gånger. Jag välsignar den innan varje match (skratt), berättar Harald Vedin-Sjöström.

När Stingers arbetade sig in i matchen berodde det på ett numerärt överläge i sammanlagt tio av totalt runt tolv minuter i slutet av första till i mitten av andra perioden, fast utan att skapa särskilt många lägen. Och det var Kungälv som till slut fick utdelning och tryckte in ettan.

ANNONS

När hemmalaget drog på sig ännu en utvisning i början av tredje perioden – för vilken gång i ordningen var oklart, de flesta hade tappat räkning vid det här laget – kunde Love Norberg kvittera.

Kungälv malde på och trägen vinner. Oliver Gabay sköt först en gång och sedan en gång till. Då kunde inte ens duktige Vedin-Sjöström i Stenungsunds mål stå emot längre. 2–1 med knappt två minuter kvar.

– Vår back Eetu (Rasalahti) blockar, men så studsar den ut så att Kungälvsspelaren får den rakt på bladet. Surt. Det kändes som om vi hade ett rätt bra momentum i tredje perioden. För min del tycker jag att de fick lite av slumpmål.

Daniel Berggren och Oliver Marcusson i fight.
Daniel Berggren och Oliver Marcusson i fight. Bild: Linus Olsson

Sedan hände inget mer än en fight mellan Stingers Daniel Berggren och Kungälvs Oliver Marcusson. Båda fick matchstraff, men Berggren dömdes ha dragit i gång det och fick därför en tvåminutare och Stenungsund fick avsluta med en man mindre. Harald Vedin-Sjöström var inte helt nöjd med det.

– Det gjorde att vi fråntogs chansen att kvittera. Jag tycker att man definitivt ska försöka vara kallare i en sådan situation, det blir laget som får lida när man blir för hetlevrad. Vi hade kanske kunnat ta ut målvakten, vi fick ner pucken i sista spelminuten, men då var vi i boxplay. Det kanske inte var värt det.

Stenungsund står på noll poäng efter två omgångar.

– Vi hade det grymt tufft mot Grästorp. Där hade vi en dipp i andra perioden. Det var lite den tendensen nu också, att vi har en dipp när Kungälv skapar fyra-fem superlägen och gör mål på ett av dem. Det är något som händer ibland, att vi går ner oss lite för mycket. Vi ger för mycket utrymme till motståndaren att spela, tycker Harald Vedin-Sjöström.

Ishockey

Hockeytvåan södra A herr

Kungälvs IK – Stenungsund HF Stingers 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Mål: Love Norberg.

Bra: Harald Vedin-Sjöström och hans ribba glänste mest i Stingers.

ANNONS