USM15 och JSM i friiidrott gick av stapeln i Linköping under helgen.
USM15 och JSM i friiidrott gick av stapeln i Linköping under helgen. Bild: KRISTER ANDERSSON

Flera medaljer till Orustidrottare i USM15

USM15 och JSM i friidrott gick av stapeln i Linköping i helgen. Två tävlande från Orust gjorde bra ifrån sig och kammade hem totalt tre medaljer. ”Det är alltid roligt när det kan bli en liten SM-medalj”, säger Lars-Erik Eriksson som är tränare i Brattås CK.

I helgen hölls Ungdoms-SM15 och junior-SM i friidrott i Linköping. Det var flera Orustidrottare i 15-årsklassen som gjorde bra i från sig och tog medaljer. Klara Berntsson, 15, som tävlade för Brattås CK vann hela två medaljer. Den första tog hon i Diskus under lördagen. I tredje kastet kastade hon 41,67 meter och slog därmed sitt tidigare F15-distriktsekord. Hon tog sig då upp på en andraplats men blev sedan nedputtad och kammade därmed hem en bronsmedalj.

På söndagen var det dags för kula och även där var Klara framstående. Hon stötte 13,26 meter i första omgången, och förlängde sedan i femte omgången till 13,83 meter vilket gav henne en silvermedalj efter Kajsa Cabanas Anderssons från Tureberg som stötte nio centimeter längre.

– Hon har definitivt varit med i det här medaljresonemanget och det är alltid roligt när det kan bli en liten SM-medalj. Man kan aldrig veta någonting i förväg på en sådan här tävling. Allt kan ju hända. Speciellt i sådana här grenar där det gäller att göra tekniskt rätt, och det kan ju bli fel, säger Lars-Erik Eriksson som är tränare och ansvarig i Brattås CK-friidrottssektion.

En annan som också tog medalj under tävlingen var Leo Bergman 15, från Orust som tävlar för Hälle IF. Han sprang 300 meter på 36,62 sekunder vilket är nytt personligt rekord för honom och han placerade sig därmed på en tredjeplats.