Håkan Olsson och Mattias Larsson, huvudtränare respektive assisterande, är de två personer som ska leda Ödsmåls IK under 2022.
Håkan Olsson och Mattias Larsson, huvudtränare respektive assisterande, är de två personer som ska leda Ödsmåls IK under 2022. Bild: Ödsmåls Ik

Fotbollskunskap och ÖIK-hjärta – duon som ska leda Ödsmål

Håkan Olsson fortsätter som huvudtränare i Ödsmåls IK och får med sig Mattias Larsson. Uppdraget som duon fått från föreningen har ett tydligt mål: topplag i division 5.

ANNONS

Den gångna säsongen blev tung för ÖIK som fick ta steget ned till Bohusfemman. Redan innan seriens slut uttryckte Håkan Olsson en förhoppning om att kunna få vara kvar – om klubben och spelarna ville det.

Nu är det klart att Ödsmål förnyar kontraktet med Olsson. Som assisterande tränare får han Mattias Larsson.

– Håkan har i sin tur fått uppdraget av oss att sammanställa teamet runt omkring laget, säger Krister Persson, ordförande i ÖIK.

– I princip är vi färdiga för säsongen 2022 och försäsongen med vinterträningen börjar ju snart, säger han.

”En klassisk ÖIK-kille”

– Det känns bra att kunna säkra upp två personer med mycket fotbollskunskap och ÖIK-hjärta. Det är viktigt att få människor som brinner för föreningen. Det är en viktig del för oss, säger Persson.

ANNONS

– Han är en klassisk ÖIK-kille med båda fötterna på jorden. Han är engagerad i A-lagsfotbollen och har varit engagerad i ungdomsfotbollen.

Den sportsliga ambitionen från styrelsens sida är enkel:

– De ska börja jobba med lagbygget för 2022 och ambitionen är ju självklart att vara ett topplag i division 5 samt att bygga långsiktigt, säger Persson.

Bygger staben

Olsson och Larsson håller på att bygga staben. Klart är att Rolf Andersson är kvar som hjälptränare en dag i veckan.

– Tomas Lund är kvar som mentor och kommer först och främst att hålla i fysträningarna. Han kommer att stötta och hjälpa till när det behövs, säger Olsson.

En förhoppning finns också om att få med Magnus Andreasson som assisterande tränare åtminstone en dag i veckan.

Kring ordförande Perssons målsättning för 2022 säger Olsson:

– Får vi en riktig försäsongsträning och får in lite intressanta spelare, så vill nog både jag och gubbarna i laget att vi ska vara ettåriga (i division 5) och ta oss tillbaka, säger han.

På tisdag i nästa vecka ska tränarna och spelarna träffas för ett första möte inför den stundande säsongen.

Gillar det familjära

Att Olsson har mycket känslor för klubben är påtagligt.

– Det är väl där som jag har haft mest år inom fotbollen, förutom Stenungsunds IF och Myckleby IK som jag är ifrån, säger Olsson.

– Ödsmål är en liten förening där alla känner alla. Man ska vara där för att det är kul och för att man gillar det, säger han.

– Det är därför man spelar fotboll på vår nivå. Det är samhörighet och lagidrott. Alla ska veta vem alla är, tycker jag. Det är familjärt och det gillar jag.

ANNONS