Gzim Istrei gjorde tre av Libertàs fyra mål när laget förlorade onsdagskvällens bortafajt mot IFK Uddevalla med 4–5. Bild: Pontus Soderman

Grym förlust för Libertà – föll i slutsekunderna mot IFK Uddevalla

Ledning med 4–3 för Libertà FC med mindre än en minut kvar att spela i Bohusderbyt borta mot IFK Uddevalla men när matchen var klar hade LFC förlorat med 4–5.

Stor besvikelse hos LFC förstås och då kanske mest hos Gzim Istrefi. Han gjorde tre av lagets fyra mål varav samtliga frisparkar strax utanför målområdet.

Det var dock inte Gzim utan Ali Al-Habobi som gjorde lagets första mål efter drygt sex minuters spel inför 246 personer i Agenebergshallen i Uddevalla. Det betydde kvittering till 1–1 mot det serietvåan som så här långt i seriespelet i SFL inte förlorat en match.

Gzim Istrefi såg till att LFC höll jämna steg med kamraterna och lagen gick till pausvila med siffrorna 3–3.

32 sekunder in på den andra halvleken gjorde Istrefi 4–4 och det resultatet höll sig fram tills den sista minuten.

IFK satsade på jokerspel med en extra spelare på planen istället för målvakt och det gav effekt.

Med 41 sekunder kvar att spela kvitterade Noraldin Azizi till 4–4 och med bara tio sekunder kvar på matchuret – då var IFK:s målvakt tillbaka i målet – satte samme spelare segermålet.

Grymt slut givetvis för Libertà som fortfarande väntar på säsongens första poäng. Ny chans kommer dock på lördag då laget hemma i Stenungsund Arena ställs mot Athletic från Eskilstuna.