Brynäs Hanna Thuvik har gjort reducering till 3-5 i ishockeymatchen och serepremiären i SDHL i lördags mellan Brynäs och Luleå. Dagen efter vann Brynäs över Modo med 8–3 och då noterades Hanna för ett mål och två assist. Bild: STAFFAN CLAESSON

Hanna Thuvik (tröst)målade för Brynäs i SDHL

Ett tråkigt resultat för laget men en sorts tröst för Hanna Thuvik som i seriepremiären av SDHL tröstmålade när hennes Brynäs förlorade hemma mot Luleå med 3–5. Dag efter vann Brynäs mot Modo med 8–3 och då svarade Hanna för ett mål och två assist.

|

Luleå ledde i lördagens match med 5–2 när den Rönnängsfostrade forwarden 13.23 in på den tredje och sista perioden kunde reducera till 5–3 på passning från Jenny Antonsson.

Närmare än så kom inte laget från Gävle i den match som var en repris på vårens SM-final som Luleå vann.

Brynäs inledde matchen klart piggast men fick ingen utdelning på chanserna. Istället var det Luleå som kunde ta ledningen med 2–0 efter mål på 26 sekunder innan Jaycee Gebhard kunde reducera till 1–2 med Brynäs siffror först.

Brynäs försöket kraftsamla i den andra perioden som ändade med periodseger för Luleå med 3–0 efter bland annat ett tidigt mål för gästerna efter 1.38.

Hemmalaget tröstmålade i den tredje efter mål av Josefin Bouveng och Hanna Thuvik.

Under söndagseftermiddagen var det hemmamatch igen, denna gång mot Modo, och då gick det bättre för Brynäs som vann med 8–3.

Hanna spelade fram till Jenny Antonssons 1–0 efter 1.45 och och Jenny i sin tur spelade fram till Thuvik när hon gjorde 2–0 efter 4.55. I den andra perioden fick Hanna en assist när Brynäs gjorde 5–2 i den match som slutade 8–3.