Hoppet ute för SIBK

Efter lördagens förlust med 3–8 mot Karlstad står det klart att det blir spel i division 2 nästa säsongen för SIBK.
– Vi kommer inte riktigt upp i vår potential, säger lagets spelande tränare Kevin Nilsson.

ANNONS

Lördagens match var SIBK:s sista hopp för att ha en teoretisk möjlighet att klara sig kvar i innebandyns division 1. Men efter 3–8 (0–2, 3–3, 0–3) hemma mot närmsta konkurrenten Karlstad finns inte längre en teoretisk möjlighet att klara sig kvar. Med femton poäng kvar att spela om ligger SIBK efter lördagens match 17 poäng från säkrat kontrakt.

– Vi hade förhoppning om att kunna ta poäng mot Karlstad som ändå legat långt ner i tabellen under säsongen, säger lagets spelande tränare Kevin Nilsson och fortsätter:

– Vi gjorde en bra andra period där vi kom ikapp och gav oss själva chansen till ett bra resultat. Sen i tredje perioden räcker vi inte riktigt till. Vi saknade en del spelare inför matchen och de som spelade gjorde det bra. Men i tredje perioden orkar vi inte längre.

ANNONS

Resultatet innebär att SIBK kommer spela division 2 nästa säsong.

– Det är ju ingen överraskning att det blev såhär. Samtidigt har vi haft en förhoppning om att kunna skrälla emellanåt. Att det skulle bli något ungefär på det här sättet var vi förberedda på både i laget och i resten av föreningen, säger Nilsson.

”David mot Goliat i alla matcher”

SIBK har ännu inte tagit några poäng under årets seriespel. I de kvarvarande fem matcherna i division 1 hoppas laget kunna få med sig några poäng.

– Vi kämpar vidare mot att ta någon seger här och var. Det har vi fem matcher kvar på oss att göra. Jag tycker att det hade varit en väldigt stor bedrift att göra det, säger Nilsson och tillägger:

– Det har varit David mot Goliat i alla matcher denna säsongen. Sen får man inte glömma bort att bara att vi genomför den här säsongen har varit en resa i sig. I division 2 kanske vi hamnar på en bättre nivå. Det har varit lärorikt och vi tar med oss mycket från den här säsongen. Förhoppningsvis kan vi visa det i division 2.

ANNONS