Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Vallas pojklag överraskades med hejarklack: ”Det blev ju ett himla liv”

Med banderoller, flaggor och hejaramsor stöttade en röststark klack IFK Vallas P12-lag till seger mot Bokenäs IF hemma på Sparbanksvallen på Tjörn. Klacken fick till och med stöd av spelare i klubbens A-lag.
– Det var fantastiskt för barnen att få uppleva detta, säger Jimmy Werdin, en av flera tränare i P12-laget.

IFK Vallas P12-lag består av barn som har fyllt eller ska fylla tio år. I tisdags kväll tog de rödtröjade emot Bokenäs från Uddevalla. Båda lagen fick under matchen en överraskning.

– Det var de äldre barnen och de andra i vår årskull som hade pratat ihop sig om detta. Vi visste inte någonting, säger Werdin om den klack som utrustat sig med både flaggor och banderoller.

– Det blev ju ett himla liv – även A-laget klev in och ställde sig i hejarklacken! Pojkarna i vårt lag blev helt stumma, säger Werdin som har en son som spelar i laget.

På det klipp som föreningen har delat på sociala medier – och som ni kan se här ovan – har föräldrar och andra filmat klackens aktivitet. Mot slutet ser man hur barnen får sällskap av de vuxna.

Stöttade till seger

P11-laget hade haft träning innan P12-lagets match.

– När deras träning var klar kom banderollerna upp och så började de sjunga. Då hade ungefär halva matchen spelats, säger Werdin.

– Det var välplanerat men det blev förskjutet tack vare träningen. Det var ju fantastiskt för barnen att få uppleva detta, säger han.

Var det till stöd? Vann ni matchen?

– Ja, vi vann med 4–2.

Hade hejaramsorna någon inverkan, tror du?

– Ja, det tror jag! Den hade väldigt positiv inverkan. Det var nytt för inte bara spelarna – även föräldrarna som stod där tyckte det var roligt, säger Werdin som givetvis hoppas att laget ska kunna återge gesten.

– Det är ju tanken. Så fort tillfälle ges ska vi bjuda tillbaka.

”Djupare gemenskap”

Men det finns en ytterligare dimension på tisdagskvällens stöd. Werdin pekar på den ”djupare gemenskap” som finns i IFK Valla sedan cirka två år tillbaka.

– Vi jobbar väldigt mycket över lagen. Vi stöttar och peppar varandra.

Vad beror det på?

– Vi har fått in nya krafter i styrelsen och klubben. Det är föreningsmänniskor ut i fingerspetsarna som brinner för detta, säger Werdin.

Han pekar bland annat på den röjardag som genomfördes i slutet av april. Cirka 60 frivilliga deltog den dagen för att på olika sätt göra i ordning klubbens anläggning.

– Det var jättebra uppslutning från alla, säger Werdin som för egen del engagerade sig i IFK Valla när familjen flyttade från Göteborg till Tjörn för fem år sedan.

– Klubben tilltalade mig väldigt mycket – jag blev väldigt engagerad med en gång.

Gör det för barnen

Han säger att ”det är för våra barn som vi gör det här”.

– Ska vi ändå spendera så mycket tid som vi gör där nere (läs: på Sparbanksvallen), så vill man ju ha det fint runt omkring, säger Werdin.

– Alla är ju vinnare! Barnen, föräldrarna. Och bortalagen tycker det är väldigt fint, säger Werdin där det nya klubbhuset på Sparbanksvallen självfallet gör sitt till.

– Helheten är fantastisk just nu!

Torsdagen den 12 maj spelar IFK Vallas A-lag hemmamatch mot Groheds IF i division 5 Bohuslän. Kanske dyker hejarklacken upp även den kvällen.

Som klubben skriver på sin Facebook-sida: ”Ryktet säger att man ser över användandet av trummor och att klacken kommer att heja fram seniorlaget till vinst i någon av de kommande hemmamatcherna. Spännande!”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.