Henrik Rehnberg är sportchef i Stenungsunds HF men också huvudtränare i A-laget. Han kan glädja sig åt en seriestart med fem raka segrar. ”Alla spelarna är otroligt viktiga” säger Rehnberg.
Henrik Rehnberg är sportchef i Stenungsunds HF men också huvudtränare i A-laget. Han kan glädja sig åt en seriestart med fem raka segrar. ”Alla spelarna är otroligt viktiga” säger Rehnberg. Bild: Niklas Ohlson

Inget verkar kunna stoppa Stenungsund i hockeytrean

Med fem raka segrar varav två matcher som slutat tvåsiffrigt har Stenungsunds HF fått en magnifik start på säsongen i hockeytrean södra A.
– Vi är glada om vi får låna pucken, säger Henrik Rehnberg, huvudtränare i Stingers.

ANNONS

Den senaste segern kom i tisdags kväll när SHF bortabesegrade Munkedals BK i Skogsvallen med hela 11–1.

– Det var väl...ja, vad ska säga? säger Henrik Rehnberg.

Inget motstånd?

– Nej, rent ut sagt, så var det faktiskt så – det var inget motstånd för oss! Under långa stunder går vi på halvfart, säger han där Stingers ledde med 9–1 efter två spelade perioder men ”bara” fick in två baljor i den tredje.

– När vi håller oss till de sportsliga avtal som vi har satt upp, så spelar vi en väldigt snabb, rolig och effektiv hockey. Problemet är att hålla uppe skärpan i 60 minuter när matcherna drar iväg. Det kan jag ha viss förståelse för men det är något som vi har uppe på agendan dagligen.

ANNONS

Hålla sig till spelmönster

Exakt vad som står i de sportsliga avtalen väljer Rehnberg att hålla för sig själv.

– Men det handlar om disciplin att hålla sig till det spelmönster som vi ska spela. Att man inte faller ur de ramarna för mycket och tummar på detaljer i spelet, säger han.

– Vi håller oss till de sportsliga avtal som vi som grupp har satt upp.

Inledningen på seriespelet har för Stingers del varit minst sagt god. Fem raka segrar har gett en målskillnad med 45–10 där nästan hälften av målen kommit i två matcher Munkedal (11–1) och Lions HC Strömstad (13–3).

Är du förvånad över lagets insats eller är det vad man kan förvänta sig?

– Vi är bara glada att vi får låna pucken och att vi får vara med och spela. Det finns ju vissa officiella uttalanden som tippat Stingers utanför topp tre i den här serien, säger Rehnberg som avböjer att mer precisera vilka uttalanden det handlar om.

”Alla otroligt viktiga”

Stenungsund trillade ur division 2 efter säsongen 2021/22, men har värvat både tungt och namnkunnigt inför den här säsongen. Ambitionen är att sejouren i trean ska bli ettårig.

Är det några spelare som redan nu har visat sig vara bärande, viktiga eller väsentliga för laget?

– Först och främst tycker jag att alla spelarna är otroligt viktiga. Alla spelarna har sina roller i laget att uppfylla, säger Rehnberg.

– Några spelare har överraskat väldigt positivt, måste jag säga. Rasmus Rosenqvist är en väldigt duktigt tvåvägscenter som jag är väldigt, väldigt nöjd med, säger han.

– Hugo Koch kommer från Rögles J20-lag och superelit. Han är här för att tävla. Han är ung och har mycket kvar att lära i seniorsammanhang. Utöver det har vi rutinerade spelare och spelare med spets. De har verkligen uppfyllt kravspecen.

– En annan som gått från klarhet till klarhet är Hjalmar Holmstedt. Han har tagit stort ansvar och kompletterar Anton Avehag. Jag rankar dem till ett av de bättre backparen i alla division 3-serierna.

Tonvikt på det dagliga

I serien rullar det på med hemmamatch i Stenungsund Arena på fredag kväll mot Uddevalla. På onsdag i nästa vecka stundar bortaderby i Tjörns Ishall mot Rönnängs IK.

Lagen möttes i DM-slutspelet hösten 2021 men har inte stött på varandra i seriesammanhang sedan 2016. Men tro inget annat än att Rehnberg tänker på den närmaste matchen.

– Tonvikten som vi lägger är enbart på den dagliga verksamheten. Vi tittar inte längre fram än så. Vi försöker förbereda oss inför nästa uppgift och just nu är det på fredag, säger han.

LÄS MER:Seriepremiär i hockey för Rönnäng och Stingers – här är förutsättningarna

LÄS MER:Enbart vardagsmatcher är den nya vardagen i Hockeytrean

LÄS MER:Visumkrångel gör att Stingers tvingas vänta på kanadensare

ANNONS