Johan Rogestedt lämnar moderklubben efter 17 år – ska tävla för Hälle IF

Landslagslöparen Johan Rogestedt lämnar moderklubben Stenungsunds friidrott efter 17 år. Nästa anhalt blir Hälle IF i Ljungskile.

ANNONS

29-årige medeldistansaren Johan Rogestedt har varit runt med svensk och internationell elit i hela världen, samtidigt har han varit Stenungsunds friidrott trogen i hela sin friidrottskarriär. Fram tills nu. Johan Rogestedt kommer framöver att representera Hälle.

– Jag har varit många år i Stenungsund. Det är dags att testa något nytt. Min tränare Ulf Friberg är tränare i Hälle och jag är starkt influerad av Hälle, så det är inte något ologiskt byte. Vi är en härlig träningsgrupp och ett gott gäng, det ska bli kul att få representera samma klubb, det finns ju stafetter och lagtävlingar. Det var dags att ta det steget, förklarar Johan Rogestedt, som samtidigt via Instagram visar stor tacksamhet till de personer i Stenungsund som skapat en miljö för honom att utvecklas till den löpare han är idag.

Hälle har och har haft flera elitlöpare i sin organisation, som Mustafa Mohamed, Samrawit Mengsteab, Meraf Bahta, Samuel Pihlström, Linn Nilsson och flerfaldige VM-guldmedaljören i orientering Emil Wingstedt.

Tränar på favoritstället Flagstaff

– Det är få senioraktiva i Stenungsund. Hälle är en klubb med andra erfarenheter av toppelit än vad Stenungsund har, men bytet är inte klubbmässigt. Det är mer för att vara med i samma klubb som gänget jag tränar med, säger Johan Rogestedt.

Just nu är han i Flagstaff, Arizona, USA, för sjunde gången. Det är dit som många elitlöpare åker för att starta uppbyggnaden på hög höjd inför kommande säsong.

– Jag är nog den svenske löpare som har varit här mest. Jag är här med två löparkompisar och lägger grunden. Det är mycket träning, många timmar med mer lågintensiv träning. Det är en fin och bra miljö, ett bra ställe för träning.

Vad är det som lockar så många just till Flagstaff?

– Bra löpvägar, bra grusvägar och asfalt. Sedan vill man alltid ha bra faciliteter med bana och gym. Det är många löpare här – norska landslaget, amerikaner och britter. Sedan finns det möjlighet även till låglandsträning en kort bilresa bort, för att få extra kvalitet på passen. När man lägger ihop allt det finns det inte många bättre ställen att åka till.

Hur är klimatet?

– Lite kallt, 5-10 grader, med strålande sol. Fast det brukar var 8-10 grader så här års.

Johan Rogestedt stannar i Flagstaff november ut. I vinter blir det ännu en träningsresa, den gången till Spanien.

LÄS MER:Johan Rogestedts bistra besked om VM

LÄS MER:Fartfyllt lopp när nästan 700 barn sprang på Nösnäsvallen

ANNONS