Jonna Borgström från Orust Jetskiklubb vann den första VM-deltävlingen av tre när Olbia på Sardininen stod som värd. Till vänster syns tvåan, lettiskan Krista Uzare.
Jonna Borgström från Orust Jetskiklubb vann den första VM-deltävlingen av tre när Olbia på Sardininen stod som värd. Till vänster syns tvåan, lettiskan Krista Uzare. Bild: Simon Palfrader

Jonna Borgström tog hem första VM-deltävlingen i jetski

På förhand trodde de två klubbkamraterna Jonna Borgström och Emma-Nellie Örtendahl från Orust Jetskiklubb att det skulle göra upp om den första VM-deltävlingen i jetski och så blev det också. Men det smög sig in en konkurrent mellan dem.

ANNONS
|

Med start i fredags förra veckan genomfördes i helgen den första av förhoppningsvis tre VM-deltävlingar i jetski med Olbia på nordöstra Sardinien som värd.

När de tre racen var summerade i klassen Ski Ladies 1 stod Jonna Borgström från OJK i topp med 72 poäng.

Hon genomförde en nästan perfekt tävling med segrar i de två första racen, vilket gav henne maximala 50 poäng, och en andraplats i det sista racet vilket gav 22 pinnar det vill säga sammanlagt 72 poäng.

Tilläggas kan att Jonna aldrig vunnit en VM-titel men nu fick en bra start på den här säsongen.

ANNONS

Krista tog sig emellan

Klubbkompisen Emma-Nellie Örtendahl, som korats till världsmästare i klassen vid inte mindre än tre tillfällen varav senast 2019 när man kunde genomföra en komplett säsong, kom till slut på en tredjeplats.

Hon blev tvåa och trea i de två första racen, men nådde bara en sjätteplats i det tredje racet.

Lettiskan Krista Uzare hade en bra VM-helg och noterades för två andraplatser. I den sammanlagda tabellen befinner hon sig nu på andra plats med 58 poäng, vilket var två bättre än Emma-Nellie, men Jonna Borgström är 14 poäng bättre.

På plats sju och nio kom Janina Johansson och Sofie Borgström.

Samuel på andra plats

I klassen Runabout för herrar vann fransmannen Jeremy Perez före Samuel Johansson som kommer från Stenungsund.

Samuel genomförde en jämn deltävling med två tredjeplaceringar vilket gav 40 poäng – tre färre än Perez.

På plats åtta hittar i samma klass man Samuels pappa Johan Johansson.

Förhoppningen från arrangörernas sida är att man ska kunna genomföra ytterligare två VM-deltävlingar innan året är slut där nästa avgörs i Kuwait den 11-13 november. Avslutningen sker i Sharjah i Förenade Arabemiraten den 13-18 december.

ANNONS