Det synkroniserade konståkningslaget Team Seaside från Tjörns Konståkningsklubb vann det första kvalet när tävlingssäsongen 2021/22 inleddes i helgen med Knalletrofén i Borås.
Det synkroniserade konståkningslaget Team Seaside från Tjörns Konståkningsklubb vann det första kvalet när tävlingssäsongen 2021/22 inleddes i helgen med Knalletrofén i Borås. Bild: Navaz Sumar

Kalasstart för Team Seaside efter långa uppehållet

Det synkroniserade konståkningslaget Team Seaside från Tjörn fick en kalasstart på tävlingssäsongen när de vann den första kvaltävlingen om en plats i JVM nästa år.

ANNONS

Ishallen i Borås stod som värd för den gångna helgens tävlingar Knalletrofén. Sammanlagt elva lag från sju olika föreningar deltog i de olika klasserna.

I lördags tävlade Team Seaside från Tjörns Konståkningsklubb i kortprogrammet för juniorlag och det följdes på söndagen upp av det långa programmet.

LÄS MER:Äntligen kan Team Seaside börja tävlingsåka igen

– Det var ett helt OK åk på lördagen. Det var ju ändå ett och ett halvt år sedan som laget tävlade senast med tanke på pandemin, säger Therese Hillberg, huvudtränare för Team Seaside.

”Det var inget wow-åk”

Hon syftar på att tävlingssäsongen 2020/21 gick om intet.

– Det var inget wow-åk. Det innehöll några misstag men det var på den nivån som jag tänkte mig att de skulle prestera. Man blir lite ringrostig när det har gått så lång tid, menar Hillberg.

ANNONS

– Men de gick verkligen ut och satsade. Ibland innehåller det lite misstag, ibland blir det perfekt. Den här gången hade vi ett fall.

Totalt fick Seaside 50,14 poäng medan tvåan Team Spirit från Kungsbacka/Mölndal fick 49,68.

Bättre på söndag

På söndagens långa program gick det ”betydligt bättre”.

– Det var ett jättebra åk för att vara det första på säsongen. Det var riktigt bra presterat, säger Hillberg.

LÄS MER:Ina Trolle ny lagkapten i Team Seaside: ”Viktigt att alla kommer in i laget”

– Det innehöll saker som vi ska utveckla och jobba vidare på under säsongen, men det var ett bra åk.

Seaside belönades med poängen 99,26 medan Spirit fick 92,85. Ett tredje lag från Stockholm skulle ha varit med men de närvarade inte.

Uppnå viss standard

Laget från Stockholm kommer inte att kunna utmana om de två platser i JVM som står på spel. Kanske verkar det som att biljetten till världsmästerskapen i Innsbruck i Österrike därmed kan bokas.

– Men det är ändå en tävlingskommitté i förbundet som kommer att utse oss. De vill se att vi når upp till en viss standard för att vi ska få representera Sverige, säger hon.

– Hela laget vill ju också gärna bli Sweden One, att representera som Sverige Ett. Det hade ju väldigt roligt, säger Hillberg som tillfogar att Seaside under de senaste åren aldrig varit Sveriges förstalag.

– Och det är trots allt jämnt mellan oss och Spirit. Det handlar om vem som sätter de tekniska nivåerna och kan prestera bra här och nu, säger hon.

Fler kval väntar

Nästa deltävling är på andra sidan nyåret – helgen 8-9 januari i Kungälv – med avslutning med Leon Lurje Trophy i slutet av januari.

LÄS MER:Ella om livet och konståkningen i Finland: ”Jag trivs jättebra”

Där emellan åker laget iväg till Finland på en tävling där man troligen bland annat ställs mot förra lagkaptenen Ella Helgesons finska lag Team Fintastic.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få träffa henne på hennes nya hemmaplan, säger Hillberg.

– Hon är en modig tjej som följer sina drömmar.

ANNONS