Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu på lördag spelar Svenshögens SK den sista seriematchen för säsongen då man på Sparbanksvallen på Tjörn, dit matchen har flyttats, tar emot Torp Goif. Det är av stor vikt att SSK vinner för laget ska kunna hålla drömmen om en serieseger vid liv. Bild: Tony Balogh
Nu på lördag spelar Svenshögens SK den sista seriematchen för säsongen då man på Sparbanksvallen på Tjörn, dit matchen har flyttats, tar emot Torp Goif. Det är av stor vikt att SSK vinner för laget ska kunna hålla drömmen om en serieseger vid liv. Bild: Tony Balogh

Kan lämna från sig seriesegern – för Svenshögens skull

Oavsett vad Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd kommer fram till kan Svenshögens SK fortfarande stå som seriesegrare av division 6 Bohuslän södra. Främste konkurrenten Karlberg-Rosseröd är villiga att lämna ifrån sig seriesegern med hänvisning till fair play.

Upplösningen på den södra Bohussexan fortsätter att skapa såväl uppmärksamhet som rubriker.

Senaste turen kom under torsdagskvällen.

LÄS MER: Svenshögens protest avgörs av Svenska Fotbollförbundet

Svenshögens huvudtränare Kristoffer Dennerbrant samt målvakten Andreas Petersson var av företrädare för Karlberg-Rosseröd, som har ett samarbetslag tillsammans, inbjudna till en träff i Uddevalla.

Avböjer sin plats

– Det har följt utvecklingen och har spelat på samma villkor som vi har gjort. De tänker låta oss spela om det på lördag, säger Dennerbrant om lördagens sista seriematch där SSK möter Torp.

– Karlberg-Rosseröd spelar sin sista match på tisdag och tänker göra sitt bästa. Om vi bägge står som segrare kommer de att vinna med en poäng, men då kommer de att avböja sin plats i division 5, säger Dennerbrant.

– Det ska tilläggas att Karlberg-Rosseröd gärna hade velat gå upp men de vill att fair play ska gå först – det ska vara på sjyssta villkor, säger Andreas Petersson.

– De låter oss få den chansen som vi egentligen ska ha och faktiskt spela om seriesegern på lördag, säger Dennerbrant som betonar att SSK måste vinna sin kamp.

Spel under annat namn

Allt det här beror på händelserna i en match mellan Svenshögen och IFK Uddevalla på Hällungevallen söndagen den 12 september.

LÄS MER: 200 000 har sett cykelsparken – av spelaren som inte var med

Kamraterna från Uddevalla kvitterade i slutminuterna till 2–2 när ett inlägg på en cykelspark ledde till ett självmål av en spelare i Svenshögen.

SSK fick senare vetskap om att spelaren som gjorde cykelsparken – Granit Berisha – inte stod med i laguppställningen och spelade under en annan spelares namn.

Dessutom hade IFK Uddevalla, som spelar med sitt B-lag i division 6, med sig för många spelare från A-laget i truppen.

För SSK betydde resultatet att man förlorade två viktiga poäng i jakten på serieseger.

Matchflytt till Tjörn

För att ytterligare spä på dramatiken kommer Svenshögens sista match inte att kunna spelas hemma på Hällungevallen i Svenshögen.

Under torsdagen togs nämligen beslutet att flytta kampen till Sparbanksvallen på Tjörn det vill säga IFK Vallas hemmaplan.

”Detta beslut togs idag då planen redan innan dagens regn va vattensjuk. 90% av planen är i kanon skick men övriga 10% gör planen ospelbar tyvärr med tanke på kvällen och morgondagens regn” skriver föreningen på sitt officiella konto på Instagram.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.