Kim från Stenungsund tog silver i SM i styrkelyft – nådde sitt mål att lyfta 700 kilo

Den 23-årige Kim Rindestrands ambition var att försvara sin bronsmedalj från förra årets SM i styrkelyft. Han lyckades bättre än så. Under fredagen reste han hem med en silvermedalj i klassen -93 kilo.

ANNONS

När ST-tidningen når honom har han precis kommit hem till Stenungsund.

Med sig i bagaget har han den silvermedalj som han bärgade i samband med USM/JSM i styrkelyft. Mästerskapet, som avgörs i Örebro med Örebro Kraftsportklubb som tävlingsvärd, startade i torsdags och avslutas på söndagen.

– Det var en som fajtades om förstaplatsen som gjorde bort sig lite. Han bommade ut, säger Kim som syftar på Yulong Li från Vedums AIS.

Hur gjorde han då?

– Han misslyckades med marklyften i alla tre försöken. Han fick inget resultat. Jag tror man måste klara något lyft i varje gren. Annars får man inget resultat, säger Kim som under tävlingsdagen assisterades av klubbkompisen och Stenungsundsbon Kajsa Lundberg som i likhet med Kim tävlar för Göteborgs Styrkelyftarklubb.

ANNONS

”Sugen på att vinna”

Kim satsade i detta mästerskap på att lyfta sammanlagt 700 kilo. Det uppnådde han också. I förra årets SM kom han trea med 715 kilo.

Tilläggas kan att Kim vägde in i årets SM på 86,1 kilo. Rindestrand var näst lättast i viktklassen. Kim har som mål att gå ner i vikt för att senare i år eller möjligen nästa år kunna tävla i klassen -83 kilo.

Hur mycket lyfte den som vann i år?

– Han lyfte 742,5 kilo. Han heter Lukas Segerberg och kommer från Stockholms AK, säger Kim om Lukas som är en konkurrent lika mycket som han är en kollega.

– Vi snackar ju och så. Jag hejade på honom för jag visste att han var i bra form. Han var sugen på att vinna, kan man säga!

Trean Emil Jörgensen från Jönköpings SK fick ihop 685 kilo.

Bra på knäböj

Kim är känd för att vara bra på delgrenen knäböj och där levererade han också.

– Jag fick med mig 265 kilo. I bänkpress fick jag 160 kilo och 275 i marklyft, säger han.

Kim har varit lite skadad med lårmuskelinflammation i lårfästena samt runt knäna.

Känner du av skadan?

– Ja, lite i höger knä men det är marginellt just nu.

Hur firar du – tre bärs?

– Ja, kanske. Nej, jag dricker faktiskt inte så mycket. Det blir inte mycket sådant.

ANNONS