Gustav Kjellström i Stenungsunds IF har så här långt haft en bra säsong med 20 mål på 22 spelade matcher i division 2 norra Götaland. Han är dock inte bland de tre kandidater som av Unibet nominerats till bästa anfallare i serien.
Gustav Kjellström i Stenungsunds IF har så här långt haft en bra säsong med 20 mål på 22 spelade matcher i division 2 norra Götaland. Han är dock inte bland de tre kandidater som av Unibet nominerats till bästa anfallare i serien. Bild: Tony Balogh

Kjellström inte nominerad till bästa anfallare: ”Inget som jag grubblar över”

Han är trea i skytteligan med 20 mål på 22 matcher men när ett känt bettingföretag tar ut kandidater till bästa anfallare i division 2 norra Götaland är Stenungsunds forward Gustav Kjellström inte med bland de tre.

ANNONS

Han gjorde sitt senaste mål i form av en straff – hans andra från elva meter i år – i söndagens bortamatch mot serieledande BK Forward.

Just nu är han på tredje plats efter Angereds Haris Avdiu (29 mål) och BK Forwards Josef Ibrahim (21).

Gustavs målspottande har dock inte funnit nåd hos bettingföretaget Unibet. Varje år sedan 2003 har de utsett kandidater för de olika division 2-serierna i Sverige och som sedan ska utmynna i vem som är bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i Sverige säsongen 2021.

LÄS MER:Förlust för Sif mot serieledarna

För division 2 norra Götaland är Josef Ibrahim (BK Forward), Axel Pettersson, IK Oddevold och Haris Avdiu (Angered BK) nominerade bland anfallarna. Eller om man så vill tvåan, sexan och ettan i skytteligan.

ANNONS

”Inget jag grubblar över”

Vad tycker du om detta?

– Jag har sett den listan. Det var ju ettan och tvåan och sedan kommer jag som trea men mig missade de! säger Gustav Kjellström när ST-tidningen når honom.

– Det viktigaste är, först och främst, att man själv tycker att man har gjort en bra säsong. Om det fylls på med att andra tycker det, så är det roligt, säger han.

LÄS MER:Sif:s skyttekung Gustav Kjellström om framtiden: ”Jag håller alla dörrar öppna”

– Men det är inget som stör mig. Jag är ganska nöjd och vet att jag har gjort bra ifrån mig. Jag behöver egentligen inte få det bekräftat av någon annan. Men så klart – hade jag varit med hade det varit roligt, men det är inget som jag grubblar över.

Enligt Unibet har uttagningen av kandidaterna skett ”med hjälp av tränare, sportansvariga och journalister från hela landet”.

– Jag kan inte ändra på deras åsikter eller ha en inverkan på det. Jag kan bara prestera så bra som möjligt på matcherna och så får väl de som tycker att jag är bra tycka det, men det kan ju finnas andra som har gjort det ännu bättre.

Nordlund nominerad

Sif har dock fått med en kandidat. Målvakten Rickard Nordlund är en av tre nominerade till bästa målvakt tillsammans med Steffen Kraus i BK Forward och Besarion Kodalaev i IK Oddevold.

Har ni i laget uppmärksammat honom?

– Ja, vi har sagt grattis till honom men mycket mer än så har vi inte gjort, säger Gustav.

Han förtjänar en plats bland de tre?

– Ja, det tycker jag absolut! Han har väldigt mycket rutin. För mig hade det nästan varit konstigt om han inte var med på listan för jag tycker han är lätt topp tre i serien. Han var väl värd den platsen!

Det lag som fått enskilt flest kandidater är serietvåan IK Oddevold som har fem namn bland de tolv.

ANNONS