En bild av hur den kommande hinderbanan och utegymmet på Tuveslätts IP i Rönnäng kan komma att se. Rönnängs FF har av Jordbruksverket och Leader fått 529 000 kronor för att under 2022 kunna bygga klart det man kallar för ”Rönnängs nya mötesplats”.
En bild av hur den kommande hinderbanan och utegymmet på Tuveslätts IP i Rönnäng kan komma att se. Rönnängs FF har av Jordbruksverket och Leader fått 529 000 kronor för att under 2022 kunna bygga klart det man kallar för ”Rönnängs nya mötesplats”. Bild: Rönnängs FF

Klart: Rönnängs FF får halv miljon till satsningen

Rönnängs FF har av Jordbruksverket och Leader fått 529 000 kronor för att kunna bygga klart hinderbana, utegym, boulebanor med mera på Tuveslätts IP. Klubbens förhoppning är att ”Rönnängs nya mötesplats” ska kunna stå klart under 2022.

ANNONS

Rönnängs ordförande Tommy Pettersson berättar att klubben tidigare i år sökt pengarna samt att man redan i våras fick förhandsbesked om att ”vi låg väldigt bra till för att få de här pengarna”.

LÄS MER:Hinderbana och utegym i Rönnäng

– Jordbruksverket fattade det slutgiltiga beslutet som kom i förra veckan, säger han om det som för Rönnängs del kan betraktas som en väntad julklapp.

Med konceptet ”Rönnängs nya mötesplats” vill föreningen skapa en plats med hinderbana, utegym, boule, grillplats, vindskydd med mera i anslutning till Tuveslätts IP.

Kommer pengarna att räcka för allt som klubben vill göra?

– Det kommer att räcka, det kan jag säga. Med lite ideell arbetskraft kommer vi att kunna färdigställa det. Vi kommer att fokusera på de stora sakerna som kostar pengar, säger han.

ANNONS

– Om någon mindre sak inte blir färdig kan vi ta det inom föreningen och budgetera för det.

Hinderbana kostar mest

Den i särklass största kostnaden är hinderbanan.

– Där lägger vi nog runt 300 000 kronor, skulle jag tro, säger Pettersson.

Hinderbanan börjar någonstans kring altanen vid klubbhuset och går längs med berget bor till en gärdsgård.

LÄS MER:Rönnängs FF fick 4,4 miljoner

– I anslutning till den kommer gymmet. Tanken med altanen är att riva eller göra om den för att göra lite mer plats för boulebanor, sittbänkar och bord, säger han.

Även belysning ska komma på plats för möjlighet till träning under vinterhalvåret.

”Ska kunna gå fort”

Ambitionen är att bygga klart under 2022. Fokus just nu ligger dock på att få klart padelhallen.

LÄS MER:Grunden lagd för Tuveslätt Arena – kan stå klar till sportlovet

– Den går före – där lägger vi krutet nu. Men till våren börjar vi nog med det andra, säger Pettersson.

– Jag är ibland lite tidsoptimist men jag har en tro på att det här ska kunna gå ganska fort när vi väl sätter igång, säger han.

– Nu har vi fått pengarna. Det finns ett väldigt stort intresse i föreningen i stort. När vi kallar till arbetsdagar kommer folk att hjälpa till.

ANNONS