Klubbens glädje – efter utmärkelsen: ”Stolta”

Välfärdsutskottet har utsett årets förening i Stenungsund. Priset går till Stenungsunds Frisbee Club – som nu får 20 000 kronor.
– Det ger energi till hela klubben att fortsätta kämpa på, säger ordförande Karin Sundström.

ANNONS
|

Priset delas ut av välfärdsutskottet, ett av kommunstyrelsens två utskott, och syftar till att uppmärksamma den som gjort en värdefull insats för Stenungsunds föreningsliv.

I år har de valt Stenungsunds FC till årets förening 2022.

Motiveringen

”För att det är en förening som har tagit koncepten rörelseglädje och inkludering till nästa nivå och där tjejer och killar tränar och spelar tillsammans åldersintegrerat och utifrån sin egen förmåga. Föreningen har också ett bra samarbete med kommunens övriga verksamheter genom att erbjuda gratis lovaktiviteter för alla barn, erbjuda utbildning till kommunens idrottslärare, ordna skolturneringar mellan kommunens högstadier.

Under 2021 har föreningen, tillsammans med fritidsledarna på Hasselgården anordnat Ultimate Street flight. Ett projekt som handlar om att anordna spontan kvartersfrisbee och få ungdomar i utsatta områden att hitta en meningsfull fritid, gemenskap och rörelseglädje.“

Källa: Stenungsunds kommun

Verksamheten får nu 20 000 kronor.

– Vi är jätteglada och stolta över att ha fått det. Det ger energi till hela klubben att fortsätta kämpa på, säger Karin Sundström, ordförande SFC.

Ska uppmärksamma eldsjälarna

Beskedet att de vunnit fick de under onsdagen. På nationaldagen kommer föreningen att få motta sitt pris på Fregatten.

– Vi har några eldsjälar som gjort ett jättejobb med skolturneringar, instruktioner för lärare, kvartersfrisbeen. De ska vi fira lite extra så att de känner sig uppskattade, säger Karin Sundström.

ANNONS

Vad vinstpengarna ska gå till är ännu inte bestämt, men inom kort ska klubben åka på turnering norr om Örebro och utöver det ska de göra i ordning sin gräsplan.

Något som givetvis kostar pengar.

– Det är ett jättevälkommet tillskott i kassan. Vi får bestämma i styrelsen hur vi ska använda dem på bästa sätt, säger ordföranden.

ANNONS