Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Naturgräset på Ödsmåls IP kommer att vara kvar men Ödsmåls IK:s anläggning ska till sommaren nästa år kompletteras med en konstgräsplan. Enligt körschemat ska den vara klar till sommaren 2022. Bild: Tony Balogh
Naturgräset på Ödsmåls IP kommer att vara kvar men Ödsmåls IK:s anläggning ska till sommaren nästa år kompletteras med en konstgräsplan. Enligt körschemat ska den vara klar till sommaren 2022. Bild: Tony Balogh

Konstgräset på Ödsmåls IP ska vara på plats sommaren 2022

Någon gång till sommaren 2022 kan den kommande konstgräsplanen på Ödsmåls IP stå klar att tas i bruk. Möjligheten finns att planen kan kosta något mer än de budgeterade fyra miljonerna.

Stenungsunds kommun har sedan tidigare bestämt sig för att under år 2022 investera fyra miljoner kronor för att bygga en konstgräsplan.

I geografin ska den ligga på den grusplan på Ödsmåls IP som sommartid brukar användas som bilparkering.

– Vi har påbörjat ett arbete för att titta på förutsättningarna och de insatser som behöver göras, säger Pia Solefors, verksamhetschef på kultur och fritid på Stenungsunds kommun.

– Projektet är igång och tidplanen är att vi ska ha den spelklar efter sommaren 2022, säger hon.

Möjligen kommer det att göras en del förarbeten under de kommande månaderna men merparten sker efter vintern, en årstid som nuförtiden tenderar att komma i februari-mars snarare än i december-januari.

– Vi vill inte påbörja något som vi inte kan avsluta. Vi bedömde att det skulle bli ganska svårt att säkerställa att planen blir klar under våren, säger Solefors.

Indikationer på prishöjningar

Budgeten för planen, som blir den tredje konstgräsplanen i Stenungsunds kommun efter Stenungsunds IF och Vallens IF, ligger som tidigare nämndes på fyra miljoner kronor.

Enligt Solefors återstår det att se om de pengarna räcker fullt ut.

– Jag har fått vissa indikationer på prishöjningar. Den här budgeten är baserad på en beräkning som gjordes för två-tre år sedan, säger Solefors.

– Det var ju först i våras som Ödsmåls IK fick sin ansökan beviljad.

Persson fortsätter

Mottagare av denna gåva från skattekollektivet är Ödsmåls IK som häromkvällen genomförde sitt ordinarie årsmöte.

Krister Persson sitter kvar som ordförande för ÖIK för ytterligare ett år.

I övrigt består styrelsen av Bjarne Kristiansson, Eva Leinemar, Magnus Lindgren, Gabriella Thompson Graflund, Jonas Back, Josefine Andreasson och Urban Isaksson. En ordförande sex ordinarie ledamöter och en suppleant. Malin Vall och Stefan Lindqvist avgår från styrelsen.

Styrelsen har hållit sitt konstituerade möte där Kristiansson är kassör, Leinemar sekreterare och Lindgren vice ordförande.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.