Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Kristensson i mitten tycker att förlustsiffrorna för Orust FC med 2–7 i RFL i futsal hemma mot Borås AIK var för stora. Bild: Bjorn Persson
Stefan Kristensson i mitten tycker att förlustsiffrorna för Orust FC med 2–7 i RFL i futsal hemma mot Borås AIK var för stora. Bild: Bjorn Persson

Kristenssons försvarstal efter OFC-förlust: ”Siffrorna är för stora”

Efter förlusten med 2–7 i RFL Götaland i futsal hemma mot Borås AIK går huvudtränaren Stefan Kristensson på offensiven vad gäller att försvara sitt lag.
– Siffrorna är för stora, inget snack, säger han.

Han pekar på att laget i söndagseftermiddagens match, som spelades i sporthallen i Henån, ”skapade fler lägen än vad vi har lyckats med i våra tidigare två matcher”.

– Vi har ett bättre anfallsspel och kan trycka på i våra lägen, säger Kristensson om det OFC som utöver målen hade två avslut i stolpen.

– Problemet för oss idag är att vi släpper minst fem mål på omställningar där vi slarvar lite grand i sista passningen. Det blir tre mot ett och liknande anfall, säger han.

– Vi går in hårdare i vårt anfallsspel och hittar enkelt inte balansen. Då väljer vi kanske fel lösning i sista passningen.

”Stort steg framåt”

Borås gjorde första målet efter en dryg minuts spel. Emelie Kinles kvittering efter 2.36 gav dock hopp fram tills de sista fem minuterna i första halvlek då Borås gick loss till ledning 4–1. I den andra kunde Borås hålla undan till seger 7–2.

Kristensson poängterar, som han sagt vid flera tidigare tillfällen, att årets RFL är ”en serie vi får spela oss in i” med tanke på hur förberedelserna har sett ut med få (läs: två) träningar och inga träningsmatcher.

– I returmatchen i Borås kommer vi att få se något annat. Jag tror känslan som alla har idag är att vi tar ett ganska stort steg framåt. De här (läs: Borås) kommer inte att vara omöjliga att ta poäng mot på bortaplan, menar Kristensson.

”Straffar oss enkelt”

Dessutom var flera spelare frånvarande på grund av bland annat skador och studier. Till söndagens kamp kunde OFC mönstra nio spelare medan Borås hade elva på plats.

En som kunde spela var Maja Blanck. Hon delar Kristenssons bild av att OFC bland annat har ett bättre anfallsspel och tillfogar att man ”saknar sista kylan framför målet”.

– Och när vi inte har det straffar de oss helt enkelt. Borås är duktiga på att ställa om snabbt, säger Maja.

Hon säger att ingen i laget är glad över att torska med 2–7.

– Men vi får ta med oss att vi vågar mer och hittar varandra bättre i anfall. Kan vi få med oss sista passningen kommer de inte att kunna straff oss bakåt och vi kan göra mer än två mål i en match.

Futsal

RFL Götaland

Orust FC-Borås AIK

2–7 (1–4)

Målskyttar OFC: Emelie Kinle och Matilda Larsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.