Krock ställde till det för Seaside

En krock fällde Seaside i Kungälvspokalen. Nu väntar intensiva veckor innan SM och VM.
– Det är verkligen roligt att det känns lite mer som vanligt, säger Therese Hillberg.

ANNONS

Under lördagen tävlade Team Seaside i Kungälvspokalen. En tävling som laget normalt sätt inte är med i och som avgörs av endast ett långt program.

– Det gick väl det som kan gå i vår sport i bland, att någon ramlar. Vi hade en krock i ett viktigt element som är värt mycket, så det blev kostsamt. I övrigt åkte laget väldigt bra. Därför blir ju krocken ännu tråkigare eftersom resultatet blir så påverkat av det, säger lagets tränare Therese Hillberg och fortsätter:

– Men det är sånt som händer ibland är turen inte med. Så vi blev slagna av Spirit, de vann och åkte bra. Det var deras tur att vinna.

ANNONS

”Roligt att se hur laget återhämtade sig”

Trots krock och förlust är Team Seasides tränare Therese Hillberg nöjd med helgens Kungälvspokalen.

– Det var ändå roligt att se hur laget återhämtade sig efter fallet. Krocken hände i början av programmet, efter det åkte de väldigt bra men det hjälpte tyvärr inte, säger hon och tillägger:

– Vi tar med oss det, att det var en otrolig upphämtning efter krocken. Laget höll verkligen ihop det och visade att de har pannben och kan lägga det bakom sig och göra det bra fortsättningsvis. Nu är det bara hem och tagga till och träna riktigt hårt inför SM.

SM avgörs om två veckor, då siktar Seaside på guld. Efter det dröjer det bara någon vecka till innan det istället är dags för VM.

– Då ska de perfekta programmen sitta. Men det börjar se riktigt bra ut. Vi hoppas att vi fullföljer vårt mål och tar ett SM guld, sen sätter två bra åk på VM.

Låter som att det blir intensiva veckor?

– Det är lite intensivt nu först med träningen och sedan tävlingarna men det har vi längtat efter. Det är verkligen roligt att det känns lite mer som vanligt, säger Therese Hillberg.

ANNONS