Wilma Pettersson har inlett säsongen starkt. Det har gett en plats med ligalandslaget.
Wilma Pettersson har inlett säsongen starkt. Det har gett en plats med ligalandslaget. Bild: Linus Olsson

Ligalandslaget har kallat in Wilma Pettersson från KHK

Stenungsundsbidrag till högsta handbollsliga SHE har fått ett fint uppdrag. Wilma Pettersson är uttagen i ligalandslaget.

ANNONS
|

Wilma Pettersson, till vardags lagkapten i Kungälvs HK:s SHE-lag, befinner sig just nu på samling med ligalandslaget i Eskilstuna. Där finns även A-landslaget för träning och uppladdning, även om de inte har några gemensamma sportsliga aktiviteter.

– Det är typ ett B-landslag, under A-landslaget. Ligalandslaget ska vara brygga till A-landslaget, så att vi vet hur de spelar och att det inte blir en en så stor chock om man skulle få vara med i A-laget, berättar den hårdjobbande slitvargen.

Hur känns det att vara med?

– Vi har kommit hit till Eskilstuna nu för handbollsträning och gym. Det känns jävligt inspirerande och spännande. De tar ut de spelare de tror på och som de vill se i den här miljön.

ANNONS

Så här ser förbundskaptenen Tomas Axnér på ligalandslaget.

– Det finns många spännande spelare i den här truppen som på sikt kan bli aktuella för damlandslaget, säger han till handbollslandslaget.se.

Wilma Pettersson får träffa flera före detta lagkamrater från Kungälvs HK på ligalandslagets samling, som pågår mellan 6-8 oktober. Målvakten Sofie Börjesson, numera Sävehof, och Julia Walstern, idag i Heid, samt Frankrikeproffset Charité Mumbongo är också på plats i Eskilstuna. Det är även Clara Lerby, vänstersexan som gjorde flera säsonger i Kungälv innan hon flyttade hem till Skåne och Lugi 2019. Men Clara Lerby har kommit tillbaka starkt efter en korsbandsskada förra året och har spelat till sig en plats i truppen till A-landslaget.

– Det har gått jättebra för henne, säger Wilma Pettersson.

ANNONS