Den forne Sif-tränaren William Lundin basar numera över division 1-laget FC Trollhättan. På tisdag kväll ställs Stenungsund hemma mot FC Trollhättan i Svenska cupen. Arkivfoto: Simon Norberg
Den forne Sif-tränaren William Lundin basar numera över division 1-laget FC Trollhättan. På tisdag kväll ställs Stenungsund hemma mot FC Trollhättan i Svenska cupen. Arkivfoto: Simon Norberg Bild: -

Lundin ställs mot sin forna klubb

En kamp i Svenska cupen mellan Stenungsunds IF och FC Trollhättan men också en match i matchen då FCT-tränaren William Lundin ställs mot den klubb han en gång var tränare för.

ANNONS

Som bekant lämnade han Sif efter säsongen 2017. Han presenterades senare som ny huvudtränare för FC Trollhättan, ett lag som för närvarande spelar i division 1 södra.

Till skillnad från division 2-serierna, där Sif spelar, är det i ettan inte fråga om enkelserier. När seriespelet drog igång tidigare i år stod FCT inför 30 matcher och det på en ganska begränsad tidsrymd.

– Jag personligen men även spelarna och klubben har hela tiden promotat för att spela 30 matcher. Vi tycker att det är så serien ska avgöras – om det finns möjlighet, säger Lundin.

– Man möter alla lag hemma och borta. Det blir mer rättvist på något sätt. Med facit i hand har det ändå funkat hyfsat bra.

Få tillbaka spelare

FCT har hunnit spela nio kamper vilka har gett tre segrar, två kryss och fyra förluster. Just nu är det serieuppehåll inför omstarten som sker kommande helg.

– Vi har inte tagit så många poäng som vi hade velat. Vi har fått skador och sjukdomar på några nyckelspelare, säger Lundin vars lag avslutade den första knappa tredjedelen av serien med en förlust hemma mot Assyriska Turabdin den 19 juli med 1–3.

– Vi har kunnat samla kraft och energi under breaket och för att få tillbaka några spelare, framför allt poängspelare, säger Lundin.

Han tänker på Anton Henriksson och Richard Cindric som båda missat merparten av matcherna på grund av sjukdom och skada. Duon kan behövas för FCT har så här långt bara gjort åtta mål i serien. FCT är ett av fyra lag som ännu inte nått upp till en tvåsiffrig målskörd.

– Ändå har vi hittat sätt att vinna matcher på och där vi har tagit poäng. Men sett till spelet och det vi har skapat framåt är det bara att erkänna att det är två tunga tapp för oss.

Inte dramatiskt

I cupmatchen på tisdag kväll går FCT, inte helt oväntat, in för att vinna ("vi går all in för att ta oss vidare till nästa runda") och det sker för Lundins del mot det lag han en gång var huvudtränare för. Sif och FCT har stött på varandra vid några tillfällen under de senaste åren.

Hur dramatiskt är det att ställas mot sin tidigare klubb?

– När matchen drar igång är det inte dramatiskt sett ur det perspektivet utan det är mer inför med media och annat.

Han pratar tämligen ofta med Sif:s huvudtränare Pierre Krantz; de känner varandra sedan tidigare. I Sif har Lundin hyfsad koll på de spelare som är kvar sedan hans tid i klubben plus att lagen ju möttes på försäsongen.

– Men det är svårt att skaffa information för Sif har inte spelat så mycket. Det har ju bara blivit två seriematcher och det var ett tag sedan, säger Lundin som av förståeliga skäl inte kunde se DM-matchen i förra veckan (seger 3–2 mot IFK Uddevalla).

– Men vi har ett hum om vad som väntar, säger han.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokaltidningensto.se

ANNONS