Stenungsunds huvudtränare Marko Sretovic ledde sitt lag till säsongens blott andra seger efter 3–2 hemma mot Hisingens IK.
Stenungsunds huvudtränare Marko Sretovic ledde sitt lag till säsongens blott andra seger efter 3–2 hemma mot Hisingens IK. Bild: Linus Olsson

Målsnålt när Stingers vann: ”Det blev stressigt mot slutet”

Det gjordes inte många mål i matchen – fem närmare bestämt - i Hockeytvåan södra A men de som gjordes räckte för att nästjumbon Stenungsunds HF skulle kunna kliva förbi Hisingens IK.

ANNONS
|

Lagen som möttes i Stenugsund Arena på söndagskvällen inför 204 åskådare har det gemensamt att de bara hade tagit tre poäng så här långt.

För gästande Hisingen var läget aningen värre eftersom man spelat sex matcher medan Stingers hunnit med fem fajter.

Det var som om betydelsen av matchen överskuggade händelserna på isen för det var målsnålt.

Hade många lägen

Jacob Levin gjorde enda målet i den första perioden och lagkompisen Oskar Högström det enda i den andra vilket gjorde att SHF ledde med 2–0 inför den tredje och sista perioden.

– Men vi hade jättebra lägen men vi kunde bara inte göra mål. Och i den tredje perioden hade vi många lägen där vi var två mot en och tre mot en, säger Marko Sretovic, huvudtränare i Stingers.

ANNONS

– Men vi kunde inte få till passningarma. Några fler mål hade gjort det till en lättare match mot slutet, säger han.

Tog ut målvakten

Robin Andersson reducerade till 2–1 men Eetu Rasalahti kunde utöka Stingers ledning till 3–1 efter 7.04 till sin andra poäng för kvällen – han noterades för en assist på det första målet.

Men Hisingen gav sig inte då Roberts Stelmahers reducerade till 3–2 med mindre än åtta minuter kvar att spela.

Med mindre än en minut kvar tog HIK ut målvakten Niklavs Rauza för att nå en kvittering men utan att lyckas. Noterbart var att det var gästerna som vann skotten med 37–33.

– De körde hårt ända in i slutet men vi lyckades hålla ut under de två sista minuterna och vi vann säger Sretovic som medger att det blev stressigt mot slutet.

Jobbiga spelvändningar

Han säger att laget haft problem med pucktapp på helt fel ställen på isen, däribland egna blå, och att man visat laget videor på hur det ser ut.

– I den här matchen var det mycket bättre men på deras andra mål var det återigen en spelvändning från deras sida, säger Sretovic.

– Det måste vi bli bättre på men i övrigt var det en ganska bra match från vår sida.

Andra segern på sex matcher – vad tror du om fortsättningen?

– Det är ju inte på det här stället (läs: i tabellen) som vi vill vara på, men jag tycker att vi går framåt som lag och spelar allt bättre, säger han.

Ishockey

Hockeytvåan södra A

Stenungsunds HF-Hisingens IK

3–2 (1–0, 1–0, 1–2)

Målskyttar SHF: Jacob Levin, Oskar Högström, Eetu Rasalahti

ANNONS