Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 23-åriga Maja Blanck är fotbollsspelare i Orust FC och sitter med i föreningens styrelse. Hon är också futsalansvarig och arbetar med att forma en trupp för den kommande säsongen i RFL som är den högsta ligan i futsal för damer. Bild: Björn Persson
Den 23-åriga Maja Blanck är fotbollsspelare i Orust FC och sitter med i föreningens styrelse. Hon är också futsalansvarig och arbetar med att forma en trupp för den kommande säsongen i RFL som är den högsta ligan i futsal för damer. Bild: Björn Persson

Maja Blanck hade lätt för att komma överens med sig själv

Maja Blanck visste svaret innan hon hunnit ställa frågan: det blir ännu en säsong med Orust FC i RFL som är den högsta serien i damernas futsal. I egenskap av futsalansvarig kan hon också påverka vilka andra spelare som ska ingå i laget och den säsong som startar nu på söndag mot Gais.

Maja Blanck har många roller i Orust FC. Hon är spelare i fotbollslaget och sitter med i styrelsen. En annan uppgift hon hanterar är formandet av en trupp.

– Ännu så länge har vi ganska mycket att reda ut i föreningen med fotbollen som ju slutade i lördags, säger Maja.

LÄS MER: Orust FC börjar från noll när RFL i futsal startar mot Gais

– Som förening har vi kanske inte samma möjlighet att börja med futsal så tidigt. Många av våra spelare är fotbollsspelare på ena delen av året och futsalspelare på den andra. Övergången blir väldigt tajt, säger hon.

– Det är många som nog känner att de behöver en andningspaus i ett par dagar.

Klart med sig själv

Klart är att Maja har haft och kommer att ha kontakt med flera spelare angående medverkan i RFL Götaland i Orusts färger.

– Vi vänder ju oss till våra egna Orusttjejer först och främst. Det inkluderar både de som precis har spelat fotboll och de som har spelat futsal med oss tidigare, säger Maja.

Hur många rör det sig om?

– Vi pratar om under tio spelare, säger Maja.

En spelare har du ju väldigt lätt att komma överens med?

Tystnad.

– Ha ha – mig själv, menar du? Ja, den kändes enkel!

Vad sa du till dig själv – ”ja, för fan”?

– Det var enkelt! Det är ett fantastiskt gäng liksom människorna runt om i föreningen. Futsal tycker jag är jätteroligt.

Första träningen ikväll

Inte nog med att premiären sker mot de föregående två säsongernas ena SM-finallag Gais – vilket i sig är en utmaning – så genomför OFC sin första futsalträning på måndag kväll. Det antalet kommer att vara fördubblat innan söndag.

– Jag tror vi kommer in i den matchen med ganska låga förväntningar på oss själva. Vi kommer att se det som en träningsmöjlighet i mångt och mycket, säger Maja.

– Efter Gais har vi ett speluppehåll. Under de kommande två veckorna kommer vi att kunna spika truppen men också folket runt omkring laget ännu mer, säger hon.

– Vi vill ju ha konkurrens om platserna – vi spelar ju i RFL! Till match jobbar vi alltid med att ha två kedjor och två avbytare plus ytterligare konkurrens på träningar.

Tävla på hög nivå

Hon kommer som sagt från ett år med försäsong samt en halv serie i damernas division 2. Även Maja har behov att hitta såväl kraft som energi.

– Det är ändå en del andra spelare som kommer in i futsalen som inte var med i fotbollen, säger hon.

– Först och främst tycker det är fantastiskt kul att få vara med spelare som jag spelat med tidigare men inte i fotbollen. Det kommer att ge mig mycket energi, säger hon.

– Det är också en sport där vi får tävla på väldigt hög nivå. Det tycker jag motiverar mig väldigt mycket!

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.