Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 34-årige Marko Sretovic gör säsongen 2021/22 sin tredje säsong i rad som huvudtränare för Stenungsunds HF. På söndag begår laget seriepremiär i Hockeytvåan södra A hemma mot Grästorps IK. Inför den fajten kan det tillkomma ytterligare två eller tre spelare. Bild: Linus Olsson
Den 34-årige Marko Sretovic gör säsongen 2021/22 sin tredje säsong i rad som huvudtränare för Stenungsunds HF. På söndag begår laget seriepremiär i Hockeytvåan södra A hemma mot Grästorps IK. Inför den fajten kan det tillkomma ytterligare två eller tre spelare. Bild: Linus Olsson

Markos varning inför Stingers premiär: ”Vi har en bit kvar”

In i det sista letar Stenungsunds HF efter ytterligare spelare att förstärka laget med inför söndagens seriepremiär i Hockeytvåan södra A.
– Vi har en bit kvar, säger Marko Sretovic, huvudtränare i Stingers, som tror att en eller flera spelare kan bli klara i veckan.

Försäsongen på barmark övergick sent i somras i träningspass på is. Laget slog såväl Lidköping som Vänersborg i Rooster Cup och följde upp med att i början av september vinna DM-slutspelet på hemmaplan i Stenungsund Arena – låt vara att SHF mötte division 3-lag.

LÄS MER: Stingers tog hem DM-titeln – Rönnäng knep bronsmedaljen

Därefter har man blandat och gett. Seger mot seriekonkurrenten Bäcken har följts av förluster mot samma lag plus Hisingen, också de från samma serie – Hockeytvåan södra A.

– Som jag ser på laget nu, så är vi inte riktigt där än – vi har ”a long way to go”, säger 34-årige Sretovic som gör sin tredje säsong som huvudtränare.

– Resultaten i träningsmatcherna var bra, men vi var inte så nöjda med vårt spel. Den här veckan måste vi förbättra försvarsspelet och ”special teams”, säger han.

– I de sista två matcherna tappade vi sex mål framför eget mål. Det är inget som får hända. Vi jobbar hårt för att förbättra det.

21 spelare på plats...

Ända sedan laget gick på is och fram tills i måndags har Stingers i snitt haft 15 spelare inklusive två juniorer på plats. Bland annat har backen Owen Sobchak från Kanada plus forwarden Jacob Levin varit skadade.

LÄS MER: Markos krav på Stingers lag

– Det var inte exakt såsom vi ville ha eller hade planerat för. Men på passet i måndags hade vi 21 spelare på plats och det var jättekul att se. Det var mer energi och en större vilja att träna, säger Sretovic.

– När vi befinner oss på samma ställe – ”on the same page” – ska det bli riktigt kul att se vad vårt lag kan göra i serien.

...men fler på väg in

Stingers vilar dock inte på hanen utan är proaktiva vad gäller förstärkningar.

Den välväxte 24-årige slovenske backen Stefan Boskovic har sedan några veckor tillbaka ett så kallat try out-kontrat med Stingers. Klubben ska inom kort bestämma sig för om det blir en fortsättning eller inte. Enligt vad Lokaltidningen STO erfar lär han spela för Stingers.

Utöver det letar klubben efter två eller möjligen tre förstärkningar att ta in i laget och då framför allt på forwardssidan.

– Vi tittar på hur vi ska kunna fylla upp de platserna. Vi vill ha en positiv konkurrens i laget. Med konkurrens drar man ur max från varje spelare, menar Sretovic.

”Alla slår alla”

Med dessa förutsättningar begår Stingers nu på söndag seriepremiär hemma mot Grästorps IK.

Hur tänker du kring de övriga lagen i Hockeytvåan södra A?

— Tittar man på träningsmatcherna är det ganska konstigt för alla slår alla! Det är inte ett lag som är dominant, säger Sretovic som ändå tror att mycket från den på grund av pandemin korta säsongen 2020/21 kommer att kännas igen.

LÄS MER: Stingerstränarens bebislycka

– Mölndal ser bra ut, Bäcken ser ganska bra ut liksom Vänersborg och Grästorp. Hisingen känns bättre än förra året – det spelar ingen roll att de vann mot oss – utan det är känslan på isen, säger han.

– Jag tror det är gaska små skillnader mellan lagen. Det hänger på skador och annat.

Fulla läktare

Serien består av åtta lag. Alla möter varandra tre gånger – två gånger hemma och en gång borta eller omvänt. Med andra ord samma upplägg som förra året.

– De två bästa lagen från A-, B- och C-serien går till Alltvåan plus de två bästa treorna. Resten spelar fortsättningsserie, säger han.

Och från och med onsdagen den 29 september är det inga restriktioner som gäller kring publik i ishallarna.

– Det var roligt att spela DM-slutspelet inför publik. Många av våra spelare har aldrig spelat inför 300 personer, säger han.

– Det var jättekul att se folk på läktarplats för det ger en mycket bättre känsla. Förra året kändes det bara som träningsmatcher och inga riktiga matcher.

Stingers 2021/22

Laget består av 20 spelare – två målvakter, sju målvakter och elva forwards.

Målvakter: Victor Svensson och Harald Vedin-Sjöström.

Backar: Stefan Boskovic, Nathan Campbell, Tim Jakobsson, André Johansson, Love Norberg, Max Olsson och Joel Wiklund.

Forwards: Felix Andréasson, Niklas Andrén, Pontus Andrén, Daniel Berggren, Jonathan Fogelström, Oskar Högström, Hannes Kristiansson, Jacob Levin, Eetu Rasalahti, David Runnemalm och Owen Sobchak.

Stingers inleder hemma mot Grästorps IK söndagen den 3 oktober och spelar borta onsdagen den 6 oktober i derbyt mot Kungälvs IK.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.