Den 49-årige Martin Rees kommer att ha huvudansvaret för Vallenbs herrlag som säsongen 2022 spelar i division 6 Bohuslän södra.
Den 49-årige Martin Rees kommer att ha huvudansvaret för Vallenbs herrlag som säsongen 2022 spelar i division 6 Bohuslän södra. Bild: Pontus Soderman

Martin Rees klar som ny tränare för Vallens herrlag

Den 49-årige Martin Rees är klar som ny tränare för Vallens herrlag. Han är allt annat än obekant för klubben då han varit engagerad sedan år 2005. Bakom sig har han faktiskt två säsonger i en klubb i Belgien.

ANNONS

För en tid sedan stod det klart att Michael Jivby inte skulle förlänga sitt kontrakt med fotbollsklubben från Stora Höga. Han angav personliga skäl.

För cirka två veckor sedan fick Martin Rees frågan. Han tog ett beslut ganska snabbt.

– Jag har haft hand om utvecklingslaget. Det har varit naturligt och roligt att följa dem. Några av de killarna kommer att flyttas upp i A-truppen, säger Martin som har påbrå från Tyskland på sin pappas sida.

Med tanke på att spelare under föregående säsonger flyttats upp kan bortåt hälften i 2022 års trupp vara sådana som Martin haft hand om. En av de mer namnkunniga som Martin tränat är målvakten Alexander Sandahl som numera tillhör Benfica i Portugal.

ANNONS

Spelade i Belgien

Martin började spela fotboll som sexåring i Lerums IS där han för det mesta kom att spela som innermittfältare. Han spelade i A-laget i tolv säsonger från det han var 18 år gammal. Som högst nådde han gamla division 2 som idag motsvaras av division 1.

När Martin inte tränar fotbollslag arbetar han för Volvo personvagnar i Göteborg. Där leder han ett team på tolv personer som utvecklar nya bilmodeller. Jobbet i Volvo tog honom under två års tid till företagets fabrik i Gent i Belgien.

– Då spelade jag på fotboll i ett lag i, skulle jag gissa, division 5 eller 6. Jag gillar fotboll och det var en lagom nivå för att kunna kombinera med jobbet, säger Martin.

Han reser inte lika mycket i tjänsten som förr men någon gång kommer han att behöva göra det. De gångerna kommer fotbollen i andra hand.

”Ett ungt lag”

Rees engagerade sig 2005 då blev han tränare för dottern Amandas lag. Hon är född 1998 och spelar idag i Ljungskile i division 1. Hans 20-åriga dotter Matilda är ointresserad av fotboll medan 16-årige Eric spelar.

Martin träffade stora delar av Vallens trupp för ett kortare möte i torsdags. Där berättade han lite grand om sin fotbollsfilosofi.

– Det är ju ett ungt lag. Mina tankar är att utveckla laget till att spela en attraktiv och fin fotboll. Åker man ur en division (Vallen spelar säsongen 2022 i division 6) vill man givetvis komma tillbaka, men det är inte ett absolut måste att gå upp direkt.

ANNONS