Match uppskjuten – misstänkt Covid-smitta i Ödsmål

Ödsmåls trupp har drabbats av Covid-19 och därför behövt skjuta upp söndagens match mot IF Viken.

ANNONS
|

Det blir ingen match för Ödsmål under söndagen. Under morgonen stod det istället klart att matchen mot IF Viken blivit uppskjuten. Detta då Ödsmål inte kunnat utesluta smittspridning av Covid-19 i laget.

På klubbens hemsida skriver man att en Ödsmålsspelare har bekräftat Covid-19. Samma spelare tränade med laget två dagar innan smittan utbröt. Därefter har två spelare insjuknat i fredags och ännu inte fått svar på sina PCR-test. Under söndagsmorgonen har sedan ytterligare en spelare blivit sjuk med covid-symptom. Då togs beslutet i samråd med Bohusläns FF om att skjuta upp matchen.

– Vi blir sårbara när ett antal spelare är sjuka och har inte truppen för att spela då. Sen kan jag känna personligen att om vi har ett antal som har påvisat symptom så är det i min värld lite vårdslöst både för våra spelare och motståndare att spela matchen, säger Ödsmåls ordförande Krister Persson och fortsätter:

ANNONS

– I nuläget när vi pratar med distriktet skjuter man upp matchen, så vi har inte lämnat ”walk-over”. Vi vet inte när den kommer spelas. Troligtvis blir det en kvällsmatch. Det viktiga för oss är att få så många som möjligt testade så vi vet vad vi står med för manskap till nästa match.

Skärhamn föll efter upphämtat underläge

På annat håll förlorade Skärhamns IK borta mot mot Melleruds IF med 5–3 efter att ha jobbat ikapp tvåmålsunderläge. Tjörnlagets mål gjordes av Hugo Wolfbrandt, Arvid Henriksson och Markus Johansson.

På Orust förlorade Henån-Gilleby med 1–2 hemma på Tavlebordsvallen mot Brålanda FF. Hemmalagets mål gjordes av Oliver Maug.

Fotboll

Division 4 herr Bohuslän Dalsland

Melleruds IF – Skärhamns IK 3–5 (2–1)

Målskyttar Skärhamn: Hugo Wolfbrandt, Arvid Henriksson och Markus Johansson

Henån-Gilleby IF – Brålanda FF 1–2 (1–2)

Målskytt Henån-Gilleby: Oliver Maug

ANNONS