Medaljregn över Orust Jetskiklubb – tog hem 14 SM-tecken

Hela 14 medaljer varav fem guld blev resultatet för Orust Jetskiklubb när årets SM i Lidköping kunde summeras. Jonna Borgström stod överst på pallen i två av klasserna som avgjordes.

ANNONS
|

Årets upplaga av SM i jetski avgjorde i fyra deltävlingar fördelade på två helger på en och samma plats: vattnen utanför Lidköping.

Ett stort antal förare från Orust Jetskiklubb, som är den största klubben i sin sport i Sverige, deltog.

Allra bäst gick det för Jonna Borgström som tog guld i två klasser: Ski GP och Ski ladies. I den senare klassen var alla tre på pallplats från OJK med Janina Johansson som tvåa och Emma-Nellie Örtendahl som trea.

– Jag har haft jättekul och tävlingarna har varit bra. Jag är väldigt nöjd med mina prestationer, säger Jonna.

– Det har varit spännande. Jag har ju fått kämpa för att vinna då jag kört mot en dansk liksom Emma-Nellie. Vi tre har ju alla vunnit olika heat, så det har inte varit helt självklart, säger hon.

ANNONS

– Det var ju först idag (söndag) som det avgjordes, men jag visste att det skulle krävas ganska mycket för att jag inte skulle vinna. Men det var ändå inte helt självklart.

Far och son gjorde upp

Guld delades även ut till Samuel Johansson i runaround GP1, Linus Lindberg i runaround GP2 och Christian Cagnard i Runaround GP3.

I GP1, GP2 och GP3 intog förare från OJK alla tre pallplatserna.

– Samuel Johansson fick jaga sin pappa och köra om honom på sista varvet (i runaround GP1) i det ena heatet och i det andra fick han köra om Linus som körde på en mycket motorsvagare maskin, säger Mikael Pettersson, ledare från OJK.

– Samuel fick kämpa för guldmedaljen den här helgen!

Totalt blev det 15 medaljer för OJK fördelade på fem guld, fyra silver och fem brons.

På SM 2020 bärgade OJK hem 14 medaljer, varav fyra guld, och 2019 tog klubbens förare hem dussinet medaljer.

VM-tävlingar i höst

SM-tävlingarna är inte avslutningen på tävlingssäsongen 2021.

– Vi har VM-tävlingarna som – förhoppningsvis – ska komma igång till hösten och vintern, säger Jonna.

– Om en månad sker den första deltävlingen i Italien på Sardinien. Om tävlingarna blir av beror ju på corona, men de (arrangörerna) gör allt för att tävlingarna ska bli av.

ANNONS