Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 26-årige forwarden Kevin Elgestål, här i Vita Hästens färger i en match mot AIK hösten 2019, är klar för Stenungsunds HF säsongen 2022/23. Han är storebror till Philip Elgestål. Den kommande säsongen har Stingers inte mindre än tre brödrapar i A-truppen. Bild: JESPER ZERMAN
Den 26-årige forwarden Kevin Elgestål, här i Vita Hästens färger i en match mot AIK hösten 2019, är klar för Stenungsunds HF säsongen 2022/23. Han är storebror till Philip Elgestål. Den kommande säsongen har Stingers inte mindre än tre brödrapar i A-truppen. Bild: JESPER ZERMAN

Meriterat nyförvärv ger Stingers tredje brödraparet

Bröder och ishockey är en gångbar kombination för Stenungsunds HF säsongen 2022/23. Efter bröderna Holmstedt och Pappila kommer nu Elgestål där Kevin är den kanske mest meriterade värvningen i Stingers på år och dag.

Forwarden Kevin Elgestål har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir enligt Stingers hemsida ”en fantastisk förstärkning till vårt lagbygge”.

”Vi får i högerfattade Kevin in en stor och stark forward som spelar med tyngd och intensitet. Han är proffsig och noggrann i det han gör och kan även användas som center” skriver Stingers.

Den nyblivne 26-åringen, som är äldre bror till Philip, har gjort 229 matcher i allsvenskan i ishockey för Vita Hästen från Norrköping. Han spelade den gångna säsongen för den ungerska klubben DVTK Jegesmedvék i Erste liga.

Draftad för Washington

År 2014 var han också draftad av Washington Capitals i den sjunde rundan. ”Kevin har dessutom representerat Sverige i samtliga ungdomslandslag från U17 till U20” skriver Stingers.

Kevin är född i Göteborg. Hockeyresan startade i moderklubben Kungälvs IK och fortsatte i Frölundas juniororganisation. Det blev även två SHL-matcher för Frölunda säsongen 2013/14.

Säsongen 2015/16 lånades han ut till det allsvenska laget Vita Hästen och där blev han kvar till säsongen 2020/21. Han gjorde 229 matcher i Allsvenskan och är noterad för 55 poäng.

Stingers kommer under säsongen 2022/23 att ha inte mindre än tre brödrapar i A-laget efter Hjalmar och Julius Holmstedt samt Tony och Tommy Pappila.

Tredje kanadensare

Stingers har också gjort klart med en tredje kanadensare i A-laget i form av Ethan Salter.

Den 22-årige Salter är född och uppvuxen i Toronto och beskrivs som ”en hårt arbetande forward som kör 100 procent i varje byte”.

Salter kommer närmast från Stayner Siskins i den kanadensiska juniorligan PJCHL.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.