Michael Jivby har valt att av personliga skäl inte förnya sitt uppdrag som huvudtränare för Vallens herrlag. Sedan han första gången engagerade sig i föreningen år 2010 har han på seniornivå haft ansvar för damlaget under fem säsonger och herrlaget i tre.
Michael Jivby har valt att av personliga skäl inte förnya sitt uppdrag som huvudtränare för Vallens herrlag. Sedan han första gången engagerade sig i föreningen år 2010 har han på seniornivå haft ansvar för damlaget under fem säsonger och herrlaget i tre. Bild: Tony Balogh

Michael Jivby lämnar Vallen: ”Måste ta ansvar för mig själv”

Det blir ingen fortsättning för Michael Jivby som huvudtränare för Vallens herrlag.
– Jag måste ta ansvar för mig själv, säger Jivby.

ANNONS

För fotbollsklubbens ledning kommer beskedet inte direkt som en överraskning. Jivby har i ett ganska tidigt skede flaggat för att 2021 kan bli det sista året och det av omsorg om föreningens möjligheter att i ett tidigt skede kunna påbörja arbetet med att hitta nya krafter till herrlaget.

Det definitiva beskedet från Jivby kom för en tid sedan.

– Jag har tackat nej till en fortsättning av personliga skäl – jag måste ta ansvar för mig själv, säger 58-åringen.

– Tiden räcker inte till ibland. Så är det bara. Men jag kommer nog att vara i närheten av Vallen ändå, säger han.

ANNONS

Samtidigt med Jivby tappar herrlaget även den assisterande tränaren Johan Kristensson. Under fredagen blev han klar för ett motsvarande uppdrag i Kode IF tillsammans med huvudtränaren Kristoffer Dennerbrant – den senare ledde under 2021 Svenshögens SK.

”Inte orolig för Vallen”

Jivby har gjort ett stort antal säsonger som huvudtränare i fotbollsklubben från Stora Höga. På seniornivå blev det sammanlagt fem år med damlaget plus dito tre med herrlaget plus arbete på juniorsidan.

– Jag tror att jag på något sätt varit verksam i Vallen sedan 2010, säger Jivby.

– Jag är inte orolig för Vallen på lång sikt för Vallen har en ungdomssituation som borgar för saker och ting, menar han.

Där andra föreningar i STO-regionen genomgår ett smärre stålbad vad gäller att hitta spelare till de olika A-lagen på både herr- och damsidan har Vallen det väl förspänt kring återväxten.

– Om det är någon förening som jag inte oroar mig över, så är det Vallen för Vallen har en gedigen ungdomsverksamhet som till slut borgar för att man kommer tillbaka, säger han.

”Kommer hjälpa till”

Förutom att det sker generationsväxlingar på planen, så sker motsvarande även vid sidan av.

– Det är jättemånga spår igång som kommer att bli intressanta när de väl har blivit satta, säger Jivby som inte helt släpper Vallen.

– Mycket talar för att jag kommer att hjälpa till, på ett eller annat sätt, med det jag kan hjälpa till med i Vallen och som för mig känns meningsfullt.

ANNONS