Michael Olsson nådde inte riktigt högst upp på pallen, men var nöjd med sitt lopp ändå.
Michael Olsson nådde inte riktigt högst upp på pallen, men var nöjd med sitt lopp ändå. Bild: Privat

Michael Olsson tog SM-silver – sen cyklade han hem

Michael Olsson tog SM-silver i XCM som avgjordes under söndagen. Silvermedaljen firade han sedan med att cykla hem från Trollhättan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Under helgen har Alliansloppet MTB avgjorts i Trollhättan. Sedan XCM-SM i Ludvika ställts in tidigare i år har loppet också fått SM-status. För Michael Olssons del slutade tävlingarna med ett silver. XCM står för Cross Country Marathon och cyklas under SM över 80 kilometer.

– Man hoppas alltid på guld men jag gjorde allt jag kunde igår. Det blev som det blev, säger Michael Olsson om loppet.

– Jag tycker att jag gjorde ett väldigt bra lopp men det räckte inte riktigt hela vägen. Sen är man givetvis besviken men det kommer en ny chans nästa år igen.

Tufft i täten

Loppet 80 km kördes över två varv på Alliansloppets 40km-bana. Michael Olsson hamnade tidigt i den tätklunga som ledde loppet från start till mål.

– Jag gillar när det är hårt från början. Nu var vi fem som kom ifrån i början, sen hjälptes vi åt att dra hela vägen. Det var ett ”fair race”, det var ingen som höll på med något extra, säger Olsson.

– Då tycker jag det är kul att tävla, då är det den starkaste som vinner.

För Michael Olssons del var det tufft att ligga med i täten hela vägen.

– Först tänkte jag mes ”hur fan ska jag orka 80 km i den här farten?”. Men sen kommer man in i det, säger han.

– Jag har lite problem i de tekniska partierna om man jämför med de andra så för mig är det bra att ligga först på stigarna så jag kan styra tempot. Jag kan hänga med men inte skapa så mycket själv. Jag kanske får lägga lite mer energi än vad de gör. Men det är bara att fortsätta öva.

Cyklade hem efteråt

Trots 80 kilometer cyklade hade Michael Olsson kraft kvar i benen. När Lokaltidningen STO når Olsson första gången efter loppet är han på cykeln på väg hem.

– Det tog drygt en och en halvtimme kanske. Det var mest för att varva ner benen. Vi hade ganska lång tid innan prisceremonin så då hinner man lugna ner sig. Det är alltid skönt att rulla ur bena lite, säger Olsson under måndagen och tillägger:

– Det var jag och min kompis Markus Larsson som cyklade hem. Det blev säkert en 13-14 mil totalt under dagen.

Hur känns kroppen nu efteråt då?

– Kroppen känns bra. Lite trött i bena och ryggen men det känns allt bra och tänkte jag skulle komma ut på cykeln senare idag (måndag). Man är ganska van, men det är klart det känns lite i benen.

ANNONS