Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alva Isaksson och Stenungsunds seniorer finns med mot Bovall-Hunnebo under söndagen. Sedan är framtiden oviss. Bild: Niklas Ohlson
Alva Isaksson och Stenungsunds seniorer finns med mot Bovall-Hunnebo under söndagen. Sedan är framtiden oviss. Bild: Niklas Ohlson

Mitt i turbulensen – seniorerna ställer upp i Sif-matchen idag

Det blåser ordentligt kring Stenungsunds IF dam just nu. När tjejerna möter Bovall-Hunnebo i eftermiddag finns seniorspelarna med på plan.

Tränaren Stefan Johansson entledigades och Stenungsunds IF gick ut med att föreningen inte hade något damlag längre. I stället skulle utvecklingslaget fortsätta spel i division 3 Bohuslän, där Sif i skrivandets stund är obesegrade efter fyra matcher. En av anledningarna sägs vara dålig uppslutning på A-lagets träningar under en längre tid.

– Vi har bra tjejer dels i damlaget dels i utvecklingstruppen. Kan vi få ihop den här mixen kommer vi att ha ett riktigt bra damlag inom något år – det är jag övertygad om. Det har varit för få tjejer på träningarna och en för tunn trupp. Vi har försökt att lyfta upp spelare från utvecklingslaget för att fylla ut träningarna. Det har funkat till viss del men så rinner det iväg igen till fem-sex spelare på träningarna, förklarade utvecklingslagets tränare Erik Olsson till ST-tidningen.

Beskedet fick 14 spelare ur A-truppen att gå i taket och formulera en mycket kritisk skrivelse till hur klubbledningen skött det.

”Det här har hanterats så väldigt dåligt, helt utan information eller dialog, utav styrelsen och helt respektlöst emot oss alla spelare, tränare och föräldrar till spelare i damlaget” skriver laget.

Frågan har också varit hur truppen skulle formas till söndagens match mot Bovall-Hunbebo. Lagets kapten Alva Isaksson säger så här:

– Vi är 14 tjejer i damlaget som tycker att det är jätteroligt att spela i Sif dam. Idag spelar vi matchen tillsammans, meddelar hon och fortsätter:

– Sedan är det upp till styrelsen att lösa om det blir någon fortsättning.

LÄS OCKSÅ: Damlagets svidande kritik i öppet brev till Stenungsunds IF: ”Intresset från föreningens styrelse för oss har aldrig existerat”

LÄS OCKSÅ: Stefan Johansson kommenterar beslutet från Sif: ”Klubbens uppgift att se till att det finns ett damlag”

LÄS OCKSÅ: Upprörd stämning när Sif träffade damlaget: ”Vi kunde ha fattat beslutet tidigare i år”

LÄS OCKSÅ: Tränare får lämna sitt uppdrag – ny organisation för Sif:s damlag: ”Styrelsen har inte gjort det här för att vara elaka”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.