Vallens damer har inlett seriespelet i division 2 nordvästra Götaland på ett mindre muntert sätt. Laget har inte bara tagit noll poäng så här långt – Vallen har inte ens gjort mål. På fem matcher. Lagkaptenen Rebecka Steen (till höger) menar att laget varit med i de senaste matcherna och mycket väl kunnat ta poäng.
Vallens damer har inlett seriespelet i division 2 nordvästra Götaland på ett mindre muntert sätt. Laget har inte bara tagit noll poäng så här långt – Vallen har inte ens gjort mål. På fem matcher. Lagkaptenen Rebecka Steen (till höger) menar att laget varit med i de senaste matcherna och mycket väl kunnat ta poäng. Bild: Linus Olsson

Nollade Vallen hoppas på vändning i derbyt mot Orust FC

Frågan är enkel att ställa: hur kul är det just nu att spela för Vallens damlag?
– Att spela för klubben är ju ingen skillnad från vad det var innan men det är så klart inte roligt att inte ta poäng och att inte vinna, säger Rebecka Steen, lagkapten i Vallen.

ANNONS

Seriespelet i de lägre serierna kom i flera fall igång först i början av augusti. Allt på grund av pandemin.

För Vallen har inledningen varit en utmaning. Noll poäng på fem spelade kamper. Vad värre är: laget har ännu inte gjort mål på 450 minuter (plus tillägg) av fotboll!

Finns det någon enkel eller svår förklaring?

– Det är inte så här det ska vara för oss. Vi visste att det skulle bli tufft och vi har tagit upp många yngre spelare, säger Vallens lagkapten Rebecka Steen.

– Men det är svårt att förklara läget utifrån tabellen eftersom det känns som att vi har varit med i de senaste matcherna och absolut skulle ha kunnat ta poäng och kunnat vinna, säger hon.

ANNONS

”Kunde absolut ha vunnit”

Kan du berätta om matcherna?

– Vi kan ta de två senaste, säger hon.

– Hemma mot Skepplanda blev det förlust med 0–3 där vi släppte in tre mål på fasta situationer: två offensiva frisparkar och en hörna . Men jag tycker att vi absolut är med i matchen spelmässigt. Vi var med och kunde tagit poäng, ja till och med vunnit, säger Steen.

– Mot Öckerö i lördags förlorade vi med 0–1 där vi absolut också var med i matchen och i alla fall skulle ha kunnat ta en poäng.

Det ankommer på varje spelare att hitta det där lilla extra för att vända en jobbig situation. En lagkapten ska leda styrkorna. Där har Rebecka en stor uppgift.

– Jag agerar nog på samma sätt oavsett vad, men det är klart att vi alla försöker hjälpas åt att tänka positivt och tänka att någon gång måste det ju vända, säger Rebecka.

– Det kan ju inte vara så här hela tiden, säger hon och skrattar.

Märkligt nog brukar många lag, när det går tungt, ändå kunna uppvisa en god stämning i truppen.

– Jag är väl en stor vinnarskalle, så det är inte kul att förlora. Men på träningarna är det roligt och vi har kul tillsammans. Det är kul att spela men aldrig roligt att förlora, säger hon.

STO-derbyt mot Orust FC

I matchen mot Skepplanda var Camilla Göransson med laget. Hon har tidigare spelat med Vallen men var inte med förra säsongen.

– Hon kommer inte att vara med i alla matcherna men kommer att vara med då och då för att förstärka lite, säger Steen.

Nu på lördag stundar en grannlaga uppgift. Då tar Vallen hemma på Stora Höga IP emot Orust FC i det som blir säsongens enda STO-derby i division 2 nordvästra Götaland för damer.

Till skillnad från Vallen har OFC på lika många spelade matcher lyckats ta fyra poäng och gjort nio mål.

ANNONS