Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Otto Stenberg till vänster kommer från Stenungsund och är hockeyfostrad i Stingers. Till höger står Kalle Carlsson som tillsammans med Lukas Sagranden kommer från Lions HC Strömstad. Gemensamt är att de alla ska spela för Team 17-landslaget i ishockey och en fyrnationsturnering i Finland den 11-13 november. Bild: Privat
Otto Stenberg till vänster kommer från Stenungsund och är hockeyfostrad i Stingers. Till höger står Kalle Carlsson som tillsammans med Lukas Sagranden kommer från Lions HC Strömstad. Gemensamt är att de alla ska spela för Team 17-landslaget i ishockey och en fyrnationsturnering i Finland den 11-13 november. Bild: Privat

Nytt landslagsuppdrag för Stingersfostrade Otto Stenberg

Den Stingersfostrade anfallaren Otto Stenberg är uttagen för ny blågul tjänstgöring. I början av november ska han vara med på en fyrnationsturnering i Finland där Sverige ställs mot Finland, Tjeckien och USA.

Stenberg var en av flera som deltog i Finnkampen i Visby i slutet av augusti då Sverige mötte Finland i tre landskamper.

”Vi ser fram emot den första riktiga turneringen för 05-kullen när vi nu ställs emot USA, Tjeckien och Finland i Vasa” säger Anders Eriksén, förbundskapten för Team 17, till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

LÄS MER: Otto Stenbergs väg från Stingers till landslagsläger

”Det ska bli intressant att få mäta oss mot riktigt bra lag. Innan avresa till Finland har vi ett läger med fyra träningsdagar i Örnsköldsvik”.

Den 16-årige Otto Stenberg är fostrad i Stenungsunds HF men spelar numera för Frölunda i Göteborg där han även är bosatt samt går i skola.

– De skickade ut truppen i torsdags. Jag hade lektion, så pappa hade skickat truppen till mig, säger Otto till ST-tidningen.

– Jag visste att det skulle vara något på gång men jag visste inte att det skulle komma som nu.

Hade du blivit besviken om du inte blivit uttagen med tanke på att du var med i Visby?

– Ja, det är klart att man hade blivit – man vill ju vara med!

Landslaget samlas i Örnsköldsvik den 5 november för att under de kommande dagarna genomföra ett stort antal träningspass. Landskamperna spelas den 11 (USA), 12 (Tjeckien) och 13 (Finland) november i Vasa i norra Finland. Matcherna kommer för övrigt att visas i svenskhockey.tv.

Vad tänker du kring att möta de lagen?

– USA är alltid bra. Tjeckien är också nästan alltid bra. Det ska bli kul!

LÄS MER: Stenberg lagkapten i landslaget –ledde laget till seger mot Finland

I det svenska landslaget ingår förutom Otto även två andra spelare fostrade i bohuslänska hockeyklubbar då Kalle Carlsson och Lukas Sagranden kommer från Lions HC Strömstad. Ottos lagkamrat Noah Dower Nilsson är född i Strömstad men är fostrad i Borås HC.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.