Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lisa Halldin, Maja Blanck, Caroline Olsson och deras Orust FC hänger kvar i RFL, trots förlust mot Ektorp och noll poäng hittills med en match kvar att spela. Bild: Bjorn Persson
Lisa Halldin, Maja Blanck, Caroline Olsson och deras Orust FC hänger kvar i RFL, trots förlust mot Ektorp och noll poäng hittills med en match kvar att spela. Bild: Bjorn Persson

Orust föll som dominobrickor efter mardrömsminuter – men hänger kvar ”i kavaj”

Orust FC var hyfsat med i 35 minuter mot Ektorp i RFL Götaland dam. Under övriga fem minuter släppte de tyvärr in sex bollar.

Orust FC kunde spela avslappnat mot Ektorp, mittenlag i tabellen. Tjejerna hade fått klart att de inte åker ur serien trots noll inspelade poäng hittills. Mölndal och Vetlanda har dragit sig ur serien och det räddar kvar Orust, som får nytt kontrakt ”i kavaj”.

Mot Ektorp i Henåns sporthall var det Orust som tog ledningen genom Lina Albertsson i tolfte minuten i första halvlek och det stod sig till pausvilan. Vad som hände i den är oklart, men i 25:e minuten kvitterade gästerna och fem minuter senare stod det 1–6. Där gick tåget för den här gången.

– Det var väl det som avgjorde det hela. Det kändes riktigt bra i första halvlek. I andra går vi ut och gör för många enkla misstag som Ektorp är duktiga att straffa oss på. Vi gjorde många fina spelmål, men när de fick sin dominoeffekt var det väl mycket uppför, tycker Maja Blanck, en av målskyttarna i Orust.

Maja Blanck, Orust FC. Bild: Privat
Maja Blanck, Orust FC. Bild: Privat

Sedan bytte lagen mål med varandra och matchen slutade 4–9.

– Vi var mer passivt i andra halvlek. Vi slarvade i uppspelen så att de kunde kontra på oss. Ektorp är duktiga på att avsluta och sätter sina lägen. Det gör inte vi.

Orust har en chans till på sig att ta poäng. Det är på onsdag mot nästjumbon IFK Göteborg.

– Om vi tar med oss de bra bitarna som faktiskt fanns idag och minimerar misstagen så …, konstaterar Maja Blanck och fortsätter:

– Det har varit en konstig säsong. De har inte varit optimal på något sätt. Vi har haft mycket sjukdomar och har inte en tillräckligt bred trupp för att kunna utmana de bästa lagen. Vi har åkt till matcher med sju spelare! Vi hoppas att skapa mer konkurrens nästa säsong och få fler träningstillfällen med kvalitet.

Futsal

RFL Götaland dam

Orust FC – Ektorp F 4–9 (1–0)

Mål: Lina Albertsson, Matilda Larsson, Emelie Larsson, Maja Blanck.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.