Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karin From deltog i förra säsongens upplaga av Orust FC och seriespelet i RFL Götaland som är den högsta damserien i futsal. På söndag begår laget seriepremiär borta mot Gais. Bild: Bjorn Persson
Karin From deltog i förra säsongens upplaga av Orust FC och seriespelet i RFL Götaland som är den högsta damserien i futsal. På söndag begår laget seriepremiär borta mot Gais. Bild: Bjorn Persson

Orust FC börjar från noll när RFL i futsal startar mot Gais

Knappt har fotbollssäsongen tagit slut förrän dito futsal startar. Där börjar Orust FC bokstavligt talat från noll. Den första träningen av blott två inför söndagens seriepremiär mot Gais genomförs ikväll.

Klubbens division 3-lag i fotboll har en match kvar att spela på tisdag kväll men för gänget i division 2 tog säsongen slut den gångna helgen.

– Vi mötte Ytterby i den sista matchen och vann den med 4–2. Vi skulle väl ha tagit tre poäng i den näst sista matchen mot Öckerö också (1–1), men då hade vi spelat med en man mindre i 45 minuter, säger Kristensson.

LÄS MER: Maja Blanck hade lätt för att komma överens med sig själv

– Vi har fyra poäng upp till sjätteplatsen och vi är med i mittenskiktet – även om vi hamnade på tionde plats. Rent siffermässigt klarade vi inte vår målsättning men det är en ganska stor utveckling jämfört med förra året där vi hängde på gärdesgården hela vägen in, säger han.

– En helt OK säsong och ett stort steg för laget över hur vi klarar att spela fotboll, menar Kristensson som har kontrakt med OFC även för 2022.

Första träningspasset

En hel del bland spelarna i damlaget fortsätter nu med futsal. De får sällskap av ett ännu så länge okänt antal spelare.

Förberedelserna för premiären i RFL Götaland borta mot Gais nu på söndag pågår som bäst. Den absolut första träningen ska klaras av under måndagskvällen. Den ska följas av ytterligare ett pass.

– Det finns ett antal högstaserier i futsal på damsidan. Den vi spelar i är den tuffaste. Det är ju från den här serien som finallagen har kommit under de senaste två åren, säger Kristensson som syftar på Gais och IFK Göteborg.

– Det krävs att vi har konkurrenskraftiga spelare. Kan vi få ihop åtta plus två spelare samt målvakt, så är jag nöjd.

Inget underverk mot Gais

Hur Kristensson ser på att börja försäsongen med mindre än en vecka kvar till premiär?

– Vi är en fotbollsklubb – det är inget snack som saken. Det går först i alla lägen. Så här har det ser ut under de andra åren men med den skillnaden att vi i år har en vecka mindre att förbereda oss på jämfört med de andra åren, säger han.

– Vi kommer att få spela oss in i det under den första tiden. Vi får ta matcherna som träning.

Då ska man inte förvänta sig underverk mot Gais?

– Vi möter ett av de två bästa futsallagen på damsidan i Sverige med två träningar i ryggen. Underverk ska vi nog inte förvänta oss men jag hoppas vi ska kunna göra en bra prestation.

Ska hitta energin

Även en tränare behöver plocka fram kraft och energi.

– Under hösten har jag haft hand om både laget i division 2 och 3. Mina helger har varit dubbla, säger han.

– Men när man står där på golvet är det inga problem. Då är man ”på” det igen. Hamnar man bara i miljön slås det (läs: vinnarskallen) på.

Förra året stängde RFL ner på grund av corona. När förbundet bestämde sig för omstart – RFL är ju trots allt elitnivå – valde OFC att dra sig ur.

Bortsett från IFK och Gais – hur ser du på RFL Götaland?

– Många av lagen är med sedan tidigare. Borås är ett duktigt lag. Hittarp gick till slutspel förra året som vi har spelat jämnt med i alla matcher i seriespelet, säger han.

– Ektorp var ett snabbt spelande lag. Vetlanda hann vi inte möta, så de har jag ingen koll på. Mölndal är nya och de har jag ingen koll.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.