Orust FC ska ta nästa steg

Förra året var Orust FC ett ungt lag med målet att hänga kvar i division 2. I år har de mer rutin och vill ta ytterligare ett steg.
– Känslan är givetvis att det ska bli skönt att komma igång, säger Orusts tränare Stefan Kristensson.

ANNONS
|

Under lördagen är det till sist dags för säsongspremiär för Orust FC.

För motståndet på Tavlebordsvallen står Eriksberg, som förra året slutade sjua i Division 2 Göteborg. Med lördagens match hoppas Orust FC inleda säsongen starkt.

– Jag tror vi kan ta poäng och göra en bra prestation. Som helhet känns serien som att det finns fem-sex lag som är ett steg längre än de andra fem-sex lagen. Det är en tuff serie, säger Orusts tränare Stefan Kristensson.

”Aldrig bra med enkelserie”

Precis som förra året blir årets serie en enkelserie, något som innebär en del svårigheter. Med färre poäng att spela om blir varje match viktigare och att ta igen sämre prestationer svårare.

ANNONS

– Jag tycker inte beslutet att göra det till enkelserie var rätt, men det ska bli skönt att komma igång, säger Kristensson

– Det är aldrig bra med enkelserie, men det är lika för alla. Vi har ju gjort det en gång förut så det ska väl fungera denna gången också. Sen är det ju mycket beroende på vilka lag man får hemma eller borta. Det är många förutsättningar som ändras, man får vara mer noggrann med allt.

Trots den långa försäsongen har laget hållit igång väl med träningar och matcher berättar Kristensson.

– Spelarna har klarat att hålla ett bra fokus och de har verkligen gjort jobbet trots att vi länge inte visste när saker och ting skulle komma igång. Sen har vi spelat träningsmatcher de senaste veckorna och det har ju gjort det lättare med energi och inspiration helt klart.

Hoppas nå ytterligare nivå

Förra året var målet för Orust att hänga kvar. I år vill det lite mer erfarna laget etablera sig i mittenskiktet av tabellen.

– Laget är ju under ombyggnad, förra årets målsättning var att klara kontraktet och det gjorde vi. Tanken är att vi ska ta ett steg till i år och ytterligare ett nästa år, berättar Kristensson och fortsätter:

– Från det vi har sett nu har vi tagit ganska stora steg framförallt i vårt eget anfallsspel. Vi har tagit ett ganska stort kliv framåt och hoppas ju att det ska visa sig i seriematcherna. Vi har blivit bolltryggare och lite modigare i det vi gör. Så här långt ser det bra ut.

ANNONS