Den tidigare Stingersspelaren Otto Stenberg från Stora Höga med förflutet i Stenungsunds HF har tagits ut till Team 17-landslaget. Mot slutet av augusti ska Sverige möta Finland i tre landskamper som spelas i Visby på Gotland.
Den tidigare Stingersspelaren Otto Stenberg från Stora Höga med förflutet i Stenungsunds HF har tagits ut till Team 17-landslaget. Mot slutet av augusti ska Sverige möta Finland i tre landskamper som spelas i Visby på Gotland. Bild: Tony Balogh

Otto Stenberg uttagen till hockeylandslaget: ”Det var kul så klart”

Han hoppades få en plats och jodå, den fick han. Forwarden Otto Stenberg, 16 år, från Stora Höga med förflutet i Stingers är uttagen till Team 17-landslaget i ishockey.

ANNONS

Otto fick beskedet under tisdagen men kanske inte på det sätt som man kanske skulle kunna tro.

– Jag hörde av en kompis som bor i Stockholm som hade fått beskedet i brevlådan – det hade kommit tidigare till honom, berättar Otto.

Snigelpost, med andra ord? Inget mess och inget mejl?

– Inte än så länge men det kommer nog.

Gratulerar!

– Tack så jättemycket!

Hur reagerade du?

– Det var kul så klart! Glad blev man ju. Jag vet inte vad jag gjorde men jag kollade verkligen, så att mitt namn stod med. Jag skickade också mess till mamma och pappa för de var inte hemma just då, säger Otto.

ANNONS

– Jag ringde också till en lagkompis i mitt lag (läs: Frölunda). Han hade också kommit med.

Av två stycken läger med sammanlagt 80 spelare har Team 17-landslagets förbundskapten Anders Eriksén tagit ut en fjärdedel så stor trupp där Otto är en av spelarna.

Den 23-29 augusti befinner spelarna och ledarna sig i Visby på Gotland för Finnkampen.

– Vi ska spela tre matcher mot Finland, berättar Stenberg.

LÄS MER:Otto Stenbergs väg från Stingers till landslagsläger

Otto är uppväxt i Stora Höga där hans familj bor. Han började spela ishockey i Stingers när han vara fyra-fem år gammal. Han tillhörde det framgångsrika 05-laget som vann GP-pucken fyra år i rad 2015-18.

Sedan förra säsongen 2020/21 tillhör han Frölundas J18-lag. Han kommer i augusti att flytta till Göteborg för att spela hockey men också läsa ekonomi på Katrinelundsgymnasiet.

ANNONS