Otto Stenbergs historiska första mål i SHL för Frölunda HC

Stingerstalangen Otto Stenberg lär inte glömma tisdagen den 24 januari i första taget. För sitt Frölunda HC gjorde han nämligen sitt allra första mål i SHL i mötet med Örebro.

ANNONS
|

Det pågående VM i handboll för herrar har spelat klart gruppspelet och mellanrundan och därmed kan Frölunda återta sin hemmaborg Scandinavium.

Under tisdagskvällen stod Örebro HK för motståndet mot ett Frölunda som på grund av flera skador fått kalla in spelare för match.

För Otto Stenberg, som är fostrad i Stenungsunds HF, är det inte första gången den här säsongen då har han fått istid i nio matcher. I den tionde kampen blev det mål för Otto.

Örebro gjorde kampens första mål efter 3.44 genom Rasmus Rissanen och ÖHK var också det något bättre laget.

Efter 14.02 kom så målet för 17-åringen. I spel fem mot fem fick han pucken bakom mål av Filip Hasa. Han skickade in trissan framför mål och den lyckades leta sig in i mål bakom Örebros målvakt Jonas Arntzen.

ANNONS

Aningen tursamt men de målen räknas ju som bekant också. En förvånad men samtidigt också glad Otto Stenberg fick ta emot det egna lagets och hemmapublikens jubel.

Örebro tog ledningen igen i andra perioden. Men så i tredje kom ytterligare en vändning av Frölunda: 2–2 och hemmalaget gick till slut segrande ur mötet med resultatet 3–2.

LÄS MER:Kapitalism och planekonomi möts i NHL-draften

LÄS MER:Hockeyjournalisten Henrik Leman om Otto Stenberg: ”Ett av de stora svenska löftena”

LÄS MER:Otto Stenberg – en av världens bästa 17-åringar i hockey

ANNONS