Oturlig start sänkte Orust FC

Orust FC fick en oturlig start på säsongen. Insläppt mål efter 40 sekunder och sedan kunde hemmalaget inte resa sig i värmen.
– Vi blir spända och stressade och känner inte att vi är med, säger tränare Stefan Kristersson.

ANNONS

Orust FC hade väntat länge på seriepremiären när Eriksberg till sist kom till Tavlebordsvallen för match under lördagseftermiddagen. Trots värmen samlades en hel del publik för att njuta av säsongens första match.

Men matchen fick sämsta möjliga start för hemmalaget och redan efter 40 sekunder hade gästerna gjort 1–0. Hemmalaget rullade bollen i backlinjen när oturen var framme.

– Bollen hoppade över foten på mittbacken och de snodde den och kunde göra mål direkt, berättar Orusts tränare Stefan Kristersson.

– Det satte prägeln på matchen. Det gäller att ställa om och tänka att vi har 89 minuter kvar. Men självklart känns det för enkelt för dem att få in den bollen och jag tycker vi hade kunnat steppa upp det lite mer än vad vi gjorde efter det, säger Sandra Wallin.

ANNONS

Den tuffa starten innebar att Orust skulle få svårt att resa sig och stället kunde Eriksberg spela ut och göra både 2–0 och 3–0 innan paus.

– Vi spände oss och de kunde slappna av och vi lyckades inte återhämta oss. Vi såg inte ut som vi ska göra, säger Kristersson och fortsätter:

– Första halvlek är de bättre än oss helt klart. Sen jämnar det ut sig lite grann med chanser åt båda hållen. Men totalt sätt är de bättre. Jag tycker inte de ska vara det men det var de denna matchen.

Efter paus reste sig hemmalaget något men kom inte närmare än en reducering av Sandra Wallin.

– Första målet blev en käftsmäll som vi inte hämtar upp i första halvlek. Det känns som vi spelar igenom första halvlek utan egentligen några chanser, säger målskytten om matchen om matchen.

– Jag tycker ändå att vi hämtar oss lite i andra halvlek och går lite mer för det i anfallsspelet. I början var det mer att vi stod och tittade på. Vi kan mycket mycket mer än så här

Eriksberg gjorde ytterligare ett mål i den andra halvleken och slutresultatet skrevs till 1–4.

– Det blir en uppförsbacke för oss på plan, framförallt gör det tidiga målet att det blir mentalt jobbigt.. Spelet är långt ifrån vad vi normalt sätt kan prestera, säger Kristersson och tillägger:

– Båda lagen var nog nervösa. Det har varit en lång väg fram till den här dagen. När de får sitt mål åker axlarna ner på dem och upp på oss, och det blir ännu tuffare. Men det är skönt att vara igång trots allt.

Fotboll

Division 2 Nordvästra Götaland

Orust FC – Eriksberg 1–3

Målskytt: Sandra Wallin

ANNONS