Philip Hovfenström från Jörlanda i Stenungsunds kommun reste under fredagen till Linköping som i helgen står som värd för SM i crossfit.
Philip Hovfenström från Jörlanda i Stenungsunds kommun reste under fredagen till Linköping som i helgen står som värd för SM i crossfit. Bild: Privat

Philip redo för SM i crossfit: ”Jag tävlar mot mig själv – och klockan”

I helgen ska Philip Hofvenström för första gången delta i ett SM i crossfit. Det är inte alldeles enkelt att sätta en målsättning. – Jag tävlar mot mig själv – och klockan, säger Hofvenström.

ANNONS

Årets upplaga av SM i crossfit – eller funktionell fitness som är den mer korrekta termen – avgörs den 4-5 september i Linköping. Dit reste Philip tillsammans med sin sambo Sara redan i fredags.

– Vi har bokat ett hotell som ligger cirka en kilometer från tävlingslokalen, säger Philip som till vardags bor och arbetar i Jörlanda i Stenungsunds kommun.

Vet du något om tävlingslokalen?

– Jag har hört av andra träningskollegor som varit där att det är en ganska stor lokal. Jag har bara sett några bilder. Det återstår att se hur den är, säger han som är en av 32 på herrsidan som kvalificerat sig – lika många deltar på damsidan.

ANNONS

LÄS MER:Philip filmade sig till SM

– Jag har inte varit på jättemånga ”boxar” men alla har sina egna charm.

Pluggat in tester

Hur har du förberett dig för tävlingen?

– Alla tester släpptes i förra veckan. Då har jag mentalt pluggat in och fysiskt hunnit med att göra några tester för att känna hur det känns. Man har fått ”gnida” lite på tekniken, säger Philip.

– På lördag är det tre tester och på söndag är det tre tester. Först och främst ligger ju allt fokus på de tre första testerna för de är ganska olika. Det är många bollar i luften samtidigt som man ska tänka på tekniken, säger han.

– Man får nog beta av ett test åt gången och sedan ställa om sig väldigt snabbt till att förbereda sig mentalt och fysiskt för nästa.

Tävla mot klockan

Phiip var kvalificerad för SM i fitness år 2020, men det mästerskapet ställdes in på grund av pandemin.

Vad har du för målsättning? Har du vågat formulera en sådan?

– Jag vet ju vilka några av de tävlande är i SM. Vissa har man sett på TV och vissa har varit med i stora tävlingar utomlands. Det kommer inte att vara några lätta personer att möta, säger han.

– Jag har svårt att sätta exakt vart jag vill komma men det finns något som kallas för timecap, en tid som man ska klara av alla momenten på. Mitt fokus kommer därför att ligga på att hinna workouten innan tiden är slut. Det är det stora målet.

Du tävlar så att säga mot dig själv?

– Ja, jag tävlar mot mig själv – och klockan.

ANNONS