Rönnängs IK har spelat klart grundserien i Hockeytrean södra A. Efter 5–0 hemma mot LN70 HC i fredags kväll kan laget fira jul i vetskapen om att man efter nyåret startar om seriespelet i Hockeytrean. Bild: Kristian Johansson

Rönnäng laddar om för spel i Alltrean efter säker seger

Med klara 5–0 hemma mot LN70 HC kan spelarna och ledarna i Rönnängs IK fira jul i vetskapen om att spel i Alltrean väntar efter nyåret.

|

RIK var ett av flera lag som kämpade om en plats i Alltrean. Hemma i Tjörns Ishall i fredags kväll hade laget allt i egna händer – seger mot LN70 HC och saken skulle vara klar.

I protokollet var den första perioden både händelsefattig- och målfattig och det trots att gästerna vann skotten med 17–15.

I den andra öppnade Melker Samuelsson, som var frånvarande i förra kampen mot Lions HC på grund av studier, målskyttet för RIK efter 4.16.

Chans till 2–0 kom i powerplay med cirka fem minuter kvar att spela vilket också utnyttjades efter 15.27 när Robin Karlsson utökade målskörden.

Han blev målskytt igen med en knapp minut kvar att spela av den andra perioden, även denna gång i powerplay.

När RIK 100 sekunder in på den tredje perioden gjorde 4–0 genom Karl Stenberg var matchen i praktiken vunnen. Pontus Karlsson blev tremålsskytt när han satte lagets femte mål med två sekunder (!) kvar att spela.

Segern betydde att Rönnäng blev trea i serien och att RIK därmed för första gången på fyra år spelar i Alltrean.

I samband med hemmafajten kunde de 130 som löst entré ta delar av den nya läktaren på ena långsidan i besittning.