Rönnängs IK vann fredagens bortamatch mot Varberg HK med 7–3 efter att laget gjort ett avgörande ryck i den tredje perioden. Enligt huvudtränaren Jonny Petersson var det en gedigen från första nedslöpp och matchen igenom.
Rönnängs IK vann fredagens bortamatch mot Varberg HK med 7–3 efter att laget gjort ett avgörande ryck i den tredje perioden. Enligt huvudtränaren Jonny Petersson var det en gedigen från första nedslöpp och matchen igenom. Bild: Kristian Johansson

Rönnäng avgjorde i tredje till seger – ”Fantastiskt bra idag”

Rönnängs IK återvände hem från bortamatchen i Halland mot Varberg med tre poäng efter seger med 7–3 där laget gjorde en gedigen insats över 60 minuter. I Hockeytrean södra A skiljer det bara två poäng mellan fem av lagen i kampen om att få en av tre direktplatser till Alltrean.

ANNONS
|

Rönnängs huvudtränare Jonny Petersson fullkomligt bubblade av både glädje och stolthet efter matchen.

– Från första nedsläpp till slut var det fantastiskt bra idag! säger han.

– Vi åker ned (till Varberg) med sex juniorspelare – det är fortfarande sjukdomar, skador, det ena med det tredje i vårt lag – men det var fantastiskt bra! säger han.

– Vi trycker på hela matchen och vinner skotten med 53–39. Galet bra!

”De hänger inte med”

Inledningsvis var det Rönnängs andralina som visade vägen för RIK inför ögonen på 76 personer i Varbergs Ishall.

Philip von Corswant nätade efter 6.03 och exakt två och en halv minut senare utökade RIK till 2–0 genom Melker Samuelsson.

ANNONS

Reduceringen till 1–2 drygt fyra minuter från pausvilan ledde i sin tur till en kvittering efter 4.44 in på den andra perioden. Inte nog med det: Varberg tog ledningen med 3–2 en dryg minut senare.

– Varberg är duktiga och har bra skridskoåkare, men de hänger inte med när vi trycker på över 60 minuter, säger Petersson där den andra perioden resultatmässigt var segare för RIK.

Högt tempo

– Den blir ganska jämn för Varberg var nog ganska överraskade av förstaperioden. Sedan kommer de ut med ett vansinnigt högt tempo under de första åtta-nio minuterna, säger han.

Men därefter kom det att bli Rönnängs kamp. Bara 33 sekunder senare kvitterade Håkon Andreassen till 3–3 och han var en av två som assisterade Rasmus Robertssons till Rönnängs ledningsmål med 4–3 vilket var resultatet i periodpausen.

– Men de orkar inte mer. Vi går på fyra kedjor nästan hela tiden. Det gör att de orkar stå emot sju-åtta minuter. Sedan tröttnar de och vi tar över andra perioden också.

Tredje perioden följde ungefär samma mönster som de två första. Varberg hänger med men tröttnar.

– Vi gör några omgångar, där vår fjärdefemma står över lite grand, och när vi trycker på med tre kedjor gör vi också våra mål.

På knappt fyra minuter gick Rönnäng upp i ledning 7–3 vilket också blev slutresultatet.

Tätt i tabellen

RIK hade chansen att ta den plats som gör det möjligt att bli en av division 3-seriernas bästa fjärdeplacerade lag, men Hockeytrean södra A:s tabell tajtades till när LN70 HC hemmaslog Lions HC Strömstad med 5–3.

Från andraplacerade Lysekils HK Viking och ner till Varberg på sjätte plats – med RIK på femte plats – skiljer det efter fredagens två matcher bara två poäng.

– I de två sista matcherna har vi pratat om att vi måste hänga på tåget. I förra matchen mot Munkedal gör vi en bra insats överlag, men det blev en uddamålsförlust (2–3), säger Petersson.

– Då hade vi lite tur att Uddevalla vann sin match (mot Lysekil) vilket gjorde att det inte blev ett glapp uppåt. Idag var det egentligen en sexpoängsmatch mellan oss och Varberg, säger han.

– Vi har hela tiden pratat om att vi måste tro på det som vi gör rätt. Då kommer också målen och framgången. Jag hoppas verkligen att vi kan ”sno” de kommande matcherna för spelmässigt är vi där.

Ishockey

Hockeytrean södra A

Varberg HK-Rönnängs IK

3–7 (1–2, 2–2, 0–3)

Målskyttar RIK: Melker Samuelsson 2, Philip von Corswant, Håkon Andreassen, Rasmus Robertsson, Alfons Ganemyr och John Hansson

ANNONS