Magnus Burgren gjorde matchens och Rönnängs första mål när RIK vann fredagskvällens match hemma i Tjörns Ishall med 6–3.
Magnus Burgren gjorde matchens och Rönnängs första mål när RIK vann fredagskvällens match hemma i Tjörns Ishall med 6–3. Bild: Pontus Soderman

RIK-coach hyllar tredjemålvakt: ”Han räddar oss”

Rönnängs IK kom till spel med sin tredjemålvakt Jesper Johansson som fick en tuff inledning med två insläppta mål hemma mot Lysekil. Men när krutröken lagt sig stod han som något av en vinnare.

ANNONS
|

Det menar i alla fall Jonny Petersson, tränare i RIK, efter fredagskvällens seger i Hockeytrean södra A hemma i Tjörns Ishall med 6–3.

Av de nio målen föll sex stycken i den första perioden där Magnus Burgrens 1–0 följdes av två snöpliga mål för gästerna bakom 21-årige RIK-keepern Jesper Johansson.

– Det var hans första match för säsongen. Det var sämsta tänkbara start för honom, men det var absolut inga målvaktstabbar utan det var slarv i vårt försvarsspel helt enkelt, säger Petersson.

Spelade upp sig

RIK spelade dock upp sig och vände 1–2 till ledning 4–2 innan perioden var till ända.

– Vi har pratat mycket om att få mycket skott på mål. Att kasta in lösa puckar och sätta press på målvakterna. Det lyckade vi med i första perioden, säger Petersson där RIK vann skotten med 18–7.

ANNONS

I den andra perioden stod det och vägde. Lysekil fick ett visst momentum när RIK drabbades av utvisningar.

– Men Jesper spelade upp sig och räddar hela andra andra perioden vilket gör att vi bara förlorar med 0–1. Han räddar oss. Vi kom inte in på deras kasse på samma sätt som i första, säger Petersson som menar att gästerna inte bara vann målmässigt utan även spelmässigt.

Inte farligt i tredje

I den tredje blev det aldrig riktigt farligt för RIK. Hemmafavoriterna utökade ledningen till 6–3.

– Vi satte mycket press och skott på deras kasse, säger Petersson.

Han hyllar också John Kristiansson som gjorde sina första inhopp och svarade för kvitteringen till 2–2.

– Det är ett gediget lagarbete rakt igenom idag, menar Petersson som konstaterar att man vann skotten 48–31.

Ishockey

Hockeytrean södra A

Rönnängs IK-Lysekils HK Viking

6–3 (4–2, 0–1, 2–0)

Målskyttar RIK: Magnus Burgren, Johan Kristiansson, John Hansson, Edvard Pettersson, Karl Stenberg och Torsten Samuelsson.

ANNONS