Efter sammanlagt 277 A-lagsmatcher i IFK Göteborg lämnar Robin Söder IFK Göteborg efter den här säsongen. Han kommer att avtackas i samband med sista hemmamatchen nu på söndag mot Östersund.
Efter sammanlagt 277 A-lagsmatcher i IFK Göteborg lämnar Robin Söder IFK Göteborg efter den här säsongen. Han kommer att avtackas i samband med sista hemmamatchen nu på söndag mot Östersund. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Robin Söder lämnar IFK Göteborg – ”Jag har fått leva ut min barndomsdröm”

Robin Söder lämnar IFK Göteborg. Den Morlanda-fostrade fotbollsspelaren kommer att avtackas av föreningen i samband med den sista allsvenska hemmamatchen nu på söndag mot Östersund.

ANNONS
|

Under rubriken ”Tack för allt, Robin” berättar IFK Göteborg nyheten på den officiella hemsidan.

”272 A-lagsmatcher, elva säsonger, 72 mål, cupguld, Europaspel, pris som årets nykomling i allsvenskan, lagkapten för sitt favoritlag, A-landslagsspelare, ärkeängel. Robin Söder kan blicka tillbaka på en karriär som de allra flesta bara drömmer om” skriver IFK.

Till hemsidan säger Robin, som är fostrad i Morlanda Goif och gjort säsonger i Stenungsunds IF, följande:.

– Att ha spelat i IFK har fostrat mig som människa och har gett mig värderingar som jag för alltid kommer att bära med mig. Jag har fått leva ut min barndomsdröm i er klubb, det är något jag kommer bära med mig med stolthet i resten av mitt liv, säger han som även hann med fyra utlandsår i danska Esbjerg och belgiska Lokeren.

ANNONS

– Jag vill från hela IFK Göteborg tacka Robin för hans insatser hos oss. Robins professionalitet och ambitiösa driv är egenskaper som alla unga fotbollsspelare kan se upp till och som lagkamrater inspireras av, säger Pontus Farnerud, sportchef i IFK Göteborg.

I samband med söndagens allsvenska hemmamatch mot Östersund avtackas Robin av klubben.

ANNONS